PONYVALEGÉNY

Aki csak a legnagyobb csatát veszítette el – elhunyt Juhász Péter

75 esztendősen távozott közülünk az 1972-ben az Év labdarúgójának választott újpesti legenda

2024. március 30. - Horváth M. Attila

juhaszpeter.jpgBUDAPEST | Életének hetvenhatodik évében, hosszan tartó, súlyos betegség következtében elhunyt Juhász Péter, korábbi 24-szeres válogatott labdarúgó, az Újpesti Dózsa legendája, valamint többek között a Tatabánya és a Volán játékosa. 

duna_budateteny_1.jpg

p2060013.JPGduna_budateteny_2.jpgA közel egy évtized alatt elért hét bajnoki cím és a három kupagyőzelem önmagáért beszél. Jelzi, hogy jól alakult a karrierje, amikor Újpestre került. Az a Dózsa legendás volt, az pedig már a kort jellemzi, nem a csapatot, hogy olyan tudással, mint ami Juhász Péter birtokában volt, csupán huszonnégy válogatott meccset ért. Karrierje befejeztével sem távolodott el a futballtól, volt edzője többek között az újpesti ifiknek és a Duna SK-nak is. Utóbbival 2006 áprilisában Budapest Kupát nyert, méghozzá a régi idők focijával: 0–2 után 6–2. A Sujtás utcában ezen sorok írójának így fogalmazott: Nem adtuk fel a harcot. Akkoriban még egészséges volt, és mostanra sajnos kiderült, Juhász Péter számára nem a Budatétény elleni volt a legnagyobb csata – pályafutása során a kisebb harcokat mind megnyerte... Nyugodjon békében!

duna_budateteny_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9818367401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása