PONYVALEGÉNY

Fél lábbal a paradicsomban: válogatott futballistákkal kerülne az élvonalba az Újpest

Már nem bízzák a véletlenre: csupa NB I-es játékossal már-már gyerekjátéknak tűnik a bajnoki cím megszerzése

2024. augusztus 06. - Horváth M. Attila

p4280342.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST Egyértelmű esélyesként várja a Női NB II Keleti csoportjának augusztus végi rajtját az Újpest, amely a nyáron semmit nem bízott a véletlenre, hiszen nem csupán legnagyobb vetélytársától igazolt, hanem az élvonalból is. 

p5060187.JPGp8220238.JPGJövőre lesz 140 esztendős a lila-fehér egyesület, amelynek vezetősége nem tétlenkedik sem férfi-, sem női vonalon. A gyengébbik nem társulata kapcsán feltétlenül fontos kihangsúlyozni, hogy már a magunk mögött hagyott szezon során is nagy esélyesként tekintettek a violákra, amely azonban elhervadt a bajnokság véghajrájára, így a Budapest Honvéd végül ötpontos előnnyel harcolta ki az NB I-be jutást. 2025-ben viszont már aligha lesz ilyen gondja az együttesnek, amely Budaörsről megszerezte a válogatott első számú kapusát, az egyébként újpesti érzelmű Szőcs Rékát, míg Csepel után a főváros IV. kerületében folytatja pályafutását az utánpótlás-válogatott Gruber Brigitta, Kardosi Blanka és Koch Fruzsina. Utóbbi két labdarúgóról legyen elég annyi, hogy a 2022/2023-as évadban budaörsi színekben a duó tagjai nem kevesebb, mint negyvennégy bajnoki gólt szereztek harminc, tizennégyes elosztásban. És ha mindez még nem volna elég: az első osztályú Diósgyőri VTK-tól Újpestre tette át székhelyét az ugyancsak támadó Oláh Adrienn, valamint a korábbi válogatott Nagy Lilla is, ami pestiesen szólva nem semmi, újpestiesen mondva pedig több mint valami. Aranyról az NB II Keleti csoport többi társulatának tagjai meglehet, csak akkor beszélhetnek, ha a Daliás időket idézik – az irodalomkönyvekből. 

p5060029.JPG

 Budapesti csapatcserék  Természetesen nem csupán érkezői, távozói is vannak a lila-fehéreknek, így a jövőben nem Újpesten futballozik Balogh Panna – aki Budafokon folytatja szépen ívelő karrierjét –, Fazekas Vivien (Eger), Hevesi Júlia (Csepel), Kovács Anikó (Gödöllő) és Simona Cavicchiolo (Vasas Akadémia). Nem óriási érvágás, de itt jegyezzük meg, hogy a mindössze két másodosztályú bajnokin szóhoz jutó Denisa-Nicoleta az ACS Roma Florin Padurean együtteséhez igazolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1718461831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása