PONYVALEGÉNY

Sopron–Vasas Akadémia: 60 után csupán 6 pont a különbség

A női kosárlabda Magyar Kupa final fourjában, Győrben vért izzadva nyert 73–67-re Gáspár Dávid együttese, így sorozatban tizenkilencedszer jutott a döntőbe, ahol a Diósgyőrrel mérkőzhet meg a serlegért

2024. március 17. - Horváth M. Attila

papp_klaudia_sopron_vasas.jpgA női kosárlabda Magyar Kupában Diósgyőr–Sopron fináléra kerül sor március 17-én, vasárnap este 19:45-kor Győrben, miután előbbi a házigazdát múlta felül 80–69-re, míg utóbbi a Vasas Akadémiát verte 73–67-re. 

Ki hitte volna? Egy esztendővel ezelőtt nem sokan, hogy a Sopron–Vasas csata több izgalmat tartogat, mint a jó erőkből álló Győr és a női élvonalban listavezető Diósgyőr találkozója, csakhogy azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Rábán. Gáspár Dávid a nemzetközi porondtól a 2023/2024-es szezonban távolmaradó, nem mellékesen 2022-ben még Euroliga-győztes, ám ezúttal igen tartalékos hölgyserege csupán hat ponttal múlta felül az újonc fővárosiakat, ám a Pasaréten pattogtatók legyűrésében főszerepet játszott a nyáron éppen a piros-kékektől a hűség városába távozó Papp Klaudia, aki szombaton meg sem állt 13 pontig egykori egylete ellen, míg az ex-vasasos Böröndy Vivien 12 egységig jutott. Hogy a tét és az adrenalin mennyire dolgozott a kosarasokban, azt ama tény is jelzi, hogy január 20-án, az NB I 11. fordulójában lejátszott egymás elleni soproni bajnokin még 60 (!) pont volt a különbség a felek között, a 95–35-ös végeredményt hozó meccsen egyébiránt Böröndy 14, míg Papp 9 egységig jutott.  

Motivációban és feszültségben vasárnap este sem lesz hiány, márpedig a Sopronnak lesz miért visszavágnia a DVTK-nak, ugyanis a Női NB I 17. fordulójában a DVTK Arénában a házigazda úgy aratott 71–65-ös sikert, hogy az első negyed végén még a látogató állt jobban (13–20). A két hónappal ezelőtti ütközet során a magyar válogatott kitűnőségeket felvonultató vendéglátónál Kányási Veronika 11 és Lelik Réka 9 ponttal zárt, míg soproni részről Jelena Brooks, illetve Yvonne Turner 17-17, Sitku Zsuzsanna pedig 14 egységig jutott. 

borondy_vivien_sopron_vasas.jpgTudtuk, hogy egy nagyon kemény mérkőzés lesz, mert egy jó formában lévő Vasas ellen kellett pályára lépnünk, minden játékosuk egytől egyig megérdemli, hogy itt legyen. Gratulálok nekik ehhez a történelmi sikerhez, mert megdolgoztak érte! Örülök, hogy egy csapatként tudtunk ma nyerni, sosem adtuk fel, koncentráltan küzdöttünk a győzelemért. 

 BÖRÖNDY VIVIEN  a Vasas Akadémia elleni győztes Magyar Kupa-elődöntőt követően klubja honlapján

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5518355855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása