PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: KÓKA MARIANN, a Kispest NKK kézilabdázója

A korábban a legelemibb vizes sporttal kacérkodó jobbátlövő még nem úszik a boldogságban: „Sajnos a szezonkezdés nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de úgy érzem, hogy az idő nekünk dolgozik, kezd összeállni a csapat”

2023. október 25. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Kóka Mariann, a női kézilabda NB I/B-ben szereplő és 7 forduló után 4 ponttal a tabella 10. helyén álló Kispest NKK korábbi NB I-es jobbátlövője. 

koka_mariann_portre_balra.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Igazság szerint sokáig nem tudtam, hogy milyen sportágba kezdjek bele, de legelőször az úszásra esett a választásom, amit három évig űztem. Emellett kezdtem el a kézilabdát először csak az iskolai csapatban, amellyel rendszeresen jártunk diákolimpiára. Hamar éreztem, hogy váltanom kell, és egyértelmű volt, hogy ez a sportág sokkal közelebb áll hozzám. Jobban szeretek csapatban együtt dolgozni és közösen megélni a sikereket. Ezenkívül a kézilabda egy kemény, sokszínű sport, és ha hibázol, mindig van lehetőség javítani.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Rengeteg van, ami felejthetetlen számomra. Az egyik mindenképpen az, amikor 16 évesen az első NB I-es meccsemen pályára léptem. (2018. február 24-én az NB I 15. fordulójában a többek között Kisfaludy Anettet, Papp Nikolettát és Tóth Gabriellát is a soraiban tudó Érd hazai környezetben 17–12-es félidő után 35–22-re győzte le a Becséri Kittivel és Szeberényi Flórával felálló Vasast, Kóka Mariann gólig nem, csak 2 perces büntetésig jutott – a szerző) Emellett megemlíteném még, amikor a 2020/21-es szezonban több játéklehetőséghez jutottam az MTK ellen és ezt kihasználva négy gólt szereztem. (2020. szeptember 23-án az NB I 6. fordulójában a házigazda Érd 12–13-as félidő után végzett 28–33-ra a fővárosiakkal – a szerző)

koka_mariann_akcio_fekvo.jpg

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Mivel a játékom leginkább a cselezésre épül, így Stine Oftedalt mondanám.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Nem tudok egyetlen embert kiemelni, több csapatban játszottam, és úgy érzem, hogy mindenhol voltak olyanok, akik közelebb álltak hozzám, és ezek a barátságok a mai napig kitartanak.

koka_mariann_akcio_jobbra.jpg• Szezonbeli emlékezetes esemény: Egyértelműen a legutóbbi két meccsünket mondanám, amelyek hasonlóan nagy hatással voltak a csapatra. A Komárom elleni mérkőzésen érződött először a tűz, és az, hogy csapatként tudunk együtt játszani. (Október 7-én az NB I/B 6. fordulójában a házigazda Kispest NKK 18–16-os vezetés után végzett 28–28-ra a többek között Szabó-Kovacsicz Mónikával és Temes Bernadettel felálló KVSE ellen, Kóka Mariann 3 találatig jutott – a szerző) Mindenki, aki pályára lépett, hozzátett a meccshez és tudtunk örülni egymás sikerének, valamint biztattuk egymást. Külön öröm volt, hogy a szurkolóink hatalmas hangulatot csináltak, ami még jobban vitte a csapatot előre. Szerencsére ez a tűz megvolt az Eger elleni találkozón is, és meg tudtuk szerezni az első győzelmünket. (Utóbbi összecsapást úgy nyerték meg a kispestiek 27–22-re, hogy a szünetben még a házigazda Eszterházy SC 13–10-re vezetett – a szerző)

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Sajnos a szezonkezdés nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de úgy érzem, hogy az idő nekünk dolgozik, kezd összeállni a csapat és ráléptünk arra az útra, amin haladnunk kell. Bízom benne, hogy az első győzelmünk után mindenki ráébredt arra, hogy mire is vagyunk képesek. A munkát ugyanígy folytatva célunk az, hogy minden meccsre úgy menjünk ki, hogy van esélyünk győzni és minél előrébb tudjunk végezni a tabellán.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Nem titok, hogy szeretnék még az NB I-ben játszani és stabil játékos lenni. Minden nap úgy dolgozom, hogy ezt a célomat meg tudjam valósítani.

koka_mariann_fekvo.jpg

• Amelyik sportot még kedvelem: Az öcsém focizik, így az ő meccsére szoktam kimenni szurkolni. (A futballkarrierjét Tárnokon kezdő Kóka Zsolt idén nyár óta a Fejér megyei I. osztályban szereplő Martonvásár játékosa – a szerző) Ha csinálni kell, akkor bármelyik labdasportot mondanám, emellett görkori, jégkori, bowling leginkább, amit szeretek.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Aki ismer, az tudja, hogy nagyon pozitív, nyitott személyiségem van, szeretek beszélgetni, viccelődni és a középpontban lenni. A kézilabda mellett dolgozom is egy kávézó cukrászdában, ahol ezeket tudom kamatoztatni. Ezenkívül van személyi edző végzettségem is, amiben a közeljövőben szeretném kipróbálni magam. A mogyorókrémes Túró Rudi a kedvencem, amiből bármennyit meg tudnék enni. (nevet)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9418243149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása