PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: MÁTÉS ISTVÁN, az Agrofeed ETO UNI Győr kézilabdázója

Gerely után már gólokat dobál: „Meghatározó NB I-es játékos szeretnék lenni egy stabil élvonalbeli csapatban”

2023. június 11. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Mátés István, a férfi kézilabda NB I/B-ben 30 forduló után 45 ponttal a tabella 3. helyén végző Agrofeed ETO UNI Győr játékosa.

mates_istvan.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A szüleim sportolók voltak, apukám kézilabdázott, jelenleg pedig edzőként dolgozik, így már az általános iskola elején eldőlt, hogy kézilabdára fogok járni, ami az elejétől kezdve magával ragadott.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A 2022-es ifjúsági I. osztályú bajnoki cím, amely során a döntőben az utolsó másodpercekben győztes gólt szereztem. (Szinte napra pontosan egy esztendeje, 2022. június 12-én, semleges helyszínen, Szigetszentmiklóson mintegy 350 néző előtt került sor a fináléra, és bár a PLER-Budapest és a Rosta Miklós trenírozta Agrofeed ETO UNI Győr 16–16-os félidőt követően a véghajrában is döntetlenre állt egymással, ekkor érkezett az addig már ötször eredményes Mátés István, aki kialakította a kisalföldiek számára üdvözítő 32–31-es végeredményt – a szerző)

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Nagyon sok játékos és edző is van, akit nagyra tartok, ám akit mindenképp kiemelnék, az Andy Schmid és Morten Olsen.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A mindenkori csapattársaim és edzőim közül is sokan vannak, akikkel nagyon jó viszonyt ápolok.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Magát az egész évadot emelném ki, hogy a harmadik helyen tudtunk végezni az NB I/B-ben.

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A következő szezonra csapatszinten az NB I-es tagság kiharcolása a cél, egyénileg pedig, hogy minél jobb teljesítménnyel tudjam segíteni a csapatot, illetve a további fejlődés.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Meghatározó NB I-es játékos szeretnék lenni egy stabil élvonalbeli csapatban, továbbá a későbbiekben egy nemzetközi sorozatban való szereplés.

• Amelyik sportot még kedvelem: Minden olyan, ami labdával kapcsolatos sportág, illetve az atlétika és a darts.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Középiskolában a kézilabda mellett gerelyt hajítottam, amiben utánpótlás-válogatott is voltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7618144642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása