PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: VASS ÁKOS DÁNIEL, a Tatai AC kézilabdázója

A dobogó elérése az új kihívás: „Nagyon fontos, hogy mindig olyan helyen legyek, ahol jól érzem magam”

2023. június 28. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Vass Ákos Dániel, a férfi kézilabda NB I/B 2022/2023-as szezonjában 30 forduló után 29 ponttal a tabella 7. helyén végző Tatai Atlétikai Club játékosa.

vass_akos_foto_veszprem_handball_academy.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Kiskoromban kezdődött, amikor apukám leültetett a tévé elé épp az egyik Veszprém-meccsnél. Azt tudni kell, hogy apukám és az egyik testvérem nagyon nagy kézilabda-fanok, szóval más sport nem is létezhetett akkor nálunk. Nekem annyira megtetszett a televízióban a meccs, hogy mondtam apának, hogy én ki akarok menni Veszprémben egy mérkőzésre és élőben megnézni. Tapolcán lakunk, szóval röpke fél óra alatt ott is vagyunk. Élőben még jobban megtetszett a sportág és az a hangulat, no, az fergeteges volt, úgyhogy ezért is szerettem bele. Bárcsak egyszer én is ilyen hangulatban kézilabdázhatnék. Utána csak azt hallották tőlem otthon, hogy a jobb kezem olyan lesz, mint Pereznek, a bal pedig olyan, mint Saračevićnek. Innentől kezdve nagyon kevés olyan meccs volt, amin ne lettem volna ott élőben vagy ne néztem volna meg a tévében.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nagyon sok van, egyet ki sem tudok emelni. Az országos bajnokságot sikerült többször is megnyerni az utánpótlásban. Voltak olyan nagy nevek az edzőim között, mint Hidasi Ferenc, Éles József, Kiss Szilárd, Gulyás Péter, Gulyás István, Ivo Diaz, Carlos Perez. Edzettem már a felnőtt Veszprémmel is, amikor ott voltam az utánpótlásban és Xavi Sabaté volt az edző. Ezeket mind az élményekhez sorolnám, hiszen nagyon jó volt átélni őket.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Nagy László, Éles József, Aron Pálmarsson.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Itt csak egy személyt szeretnék megemlíteni, aki pedig az én szerelmem, Százvai Noémi. Ő is kézilabdázik és a sportág által ismerkedtünk meg. Ha nincs a kézilabda, akkor talán sosem ismertem volna meg. Hála Istennek, nem így történt. (Százvai Noémi ugyancsak a Tatai AC játékosa, akire az NB II-es alakulatban ugyanúgy számított az egyesület, mint a harmadosztályú U19-es csapatban – a szerző)

vass_akos_daniel_portre.jpg• Szezonbeli emlékezetes esemény: Talán az, amikor a Magyar Kupában a BFKA-Balatonfürednek 14 gólt dobtam és ebben az évadban az volt a csúcs. (2022. szeptember 13-án a sorozat 1. fordulójában úgyszólván Vass Ákos Dániel jelentette a különbséget, elvégre úgy nyert 31–28-ra a látogató Tatai AC, hogy a szünetig a két vendégkapus, Blázsovics Norbert és Darmstadter Máté csupán 13 találatot kapott, miközben a TAC 16-szor bizonyult eredményesnek – a szerző)

• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A magam részéről annyi, hogy nagyon stabil, kiemelkedő teljesítményt szeretnék nyújtani egész évben. Csapatszinten pedig megcélozni az első három hely közül valamelyiket. Sok új igazolásunk lesz, szóval van feladat bőven.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Minél magasabb szinten játszani és minél több sikert elérni. De ami nagyon fontos, hogy mindig olyan helyen legyek, ahol jól érzem magam.

• Amelyik sportot még kedvelem: Kosárlabda, és akkor itt már meg is említem a példaképem, aki LeBron James.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Minden meccs előtt a bemelegítés után bemegyünk az öltözőbe a mezekért, és amikor jövünk ki, akkor én vagyok az utolsó, aki a pályára lép. Ez egy ilyen kis rituálé, amihez nagyon ragaszkodok, bármi történik is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6318155742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása