PONYVALEGÉNY

Nullán tartott ellenfelek, azonos napon debütáló ferencvárosi edzők

Szeptember 16-án, szombaton mutatkozott be az FTC női és férfi labdarúgócsapatának új trénere, Albert Flórián és Dejan Sztankovics

2023. szeptember 17. - Horváth M. Attila

flori_1_s6302037.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Szeptember tizenhatodika lett a frissen kinevezett FTC-edzők napja, ráadásul nem csupán a női alakulat, a férfi gárda is nullára nyerte aktuális bajnoki-, illetve kupamérkőzését. 

Nem maradt következmény nélkül a Ferencváros női labdarúgócsapatának Bajnokok Ligája-fiaskója. Bár a jólértesültek szerint Vágó Fanny játékos-edzőn múlott a legkevésbé a zöld-fehérek elmúlt héten esedékes továbblépési esélye, a kiesés után borítékolható volt, hogy a vezetőség nem hagyja annyiban a fájó pofont. Igaz, ez az a faramuci helyzet, amikor mindkét fél veszített, elvégre a klubnál a legjobb Magyarországon játszó labdarúgó szolgálatairól voltak kénytelenek lemondani, az ugyanis nyilvánvalónak tűnt, hogy – stílszerűen fogalmazva – ahol valaki (zöld) sas volt, nem marad verébnek. A Női NB I 5. fordulójában így már a Fradi korábbi kiválósága és utánpótlásedzője, a nem is olyan régen még a BKV Előrével némi túlzással csodát tevő ifj. Albert Flórián meccselt a Kész-Szent Mihály-Szeged ellen. A Tisza-partiak elkövették azt a bravúrt, hogy több légióssal álltak fel, mint a fővárosiak, igaz, a 6–2-re megnyert különcsata ellenére az FTC 5–0-s első félidei erődemonstráció után 6–0-ra verte riválisát.   

Az eredményességre nem lehetett panasza Dejan Sztankovicsnak sem. A beugróként színjelesre vizsgázó Máté Csaba minimum megkérdőjelezhető leváltása után érkező új szakember jele az óvodában létra lehetett, ha nem tévedünk nagyot, hiszen a kommüniké szerint magasabb polcról érkezett. Hogy mi a mélység és mi a magasság, arról itt és most ne nyissunk vitát, már csak azért sem, mert a debütáló edző játékosai, ha nem is táncdal-, de gólfesztivált feltétlenül rendeztek Nagyecseden, ahol nem a Fekete Szemek, hanem a zöld-fehér szemek húzta el a házigazda nótáját: 0–3-as félidőt követően 0–8 lett a végeredmény, így az FTC könnyedén jutott a Magyar Kupa 4. fordulójába. Bódi Guszti – aki nem mellékesen Vargaként született – és Margó szülőfaluja után felkészül Budapest, illetve Győzike és Kis Grófo, hiszen jön az EKL-csoportkör. Más kávéház, ugye, magasabb polc.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8618215931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása