PONYVALEGÉNY

KÉPséges Budapest | 18. | Kispest, Határ út

2023. augusztus 07. - Horváth M. Attila

hatar_ut_1.jpgMegdöbbenünk, meghökkenünk, felháborodunk, meglepődünk, elmosolyodunk. A főváros tálcán kínálja a lehetőséget minderre, mert a téma tényleg az utcán hever. A 2023. március 30-tól indított, rendszeresen jelentkező rovatunkban egy-egy fotóval és néhány mondattal adjuk a köz tudtára, éppen miért is lehet megdöbbenni, meghökkenni, felháborodni, meglepődni vagy esetleg elmosolyodni. 

hatar_ut_2.jpg

kepseges_budapest.jpgA nyár szabadságra vonult. Még az is lehet, hogy a legforróbb évszak csak többnapos távollétnek álcázva végérvényesen lelép mellőlünk, s mire észbe kapnánk, már árkon-bokron túljutva lepacsizik az imitt-amott feltűnő, egyre erélyesebben settenkedő ősszel. A hóbortos hétvége nem Andrew McCarthyval érkezett, bár kétségkívül jól mutatna a mozivásznon, ahogy a megállíthatatlanul szakadó eső sohavégetnemérőset játszik, a vihar pedig kicsavart fákat, megrongált épületeket, s egyre feszültebbé váló nagyikat és papusokat hagy maga után. Twister – magyar módra. A kilencvenes évek katasztrófafilmje szerencsére még nem elevenedett meg előttünk, mindenesetre a Határ úton lévő egykori Europark előtt méretes fa lehelte ki a lelkét. Hétfői ottjártunkkor még a bicikliutat is eltorlaszolva várta sorsa jobbra fordulását. Azonban könnyen megtörténhet, hogy végül balra indulva ér célba némi segítséggel, könnyed megtámasztásokkal, hangos hó-rukktól kísérve. Nekünk pedig marad a hódrukk: ha ilyen volt a nyarunk, milyen lesz a telünk? 

hatar_ut_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1118188291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása