PONYVALEGÉNY

KÉPséges Budapest | 17. | Lövőház utca

2023. augusztus 04. - Horváth M. Attila

markus_vendeglo_kulso.jpgMegdöbbenünk, meghökkenünk, felháborodunk, meglepődünk, elmosolyodunk. A főváros tálcán kínálja a lehetőséget minderre, mert a téma tényleg az utcán hever. A 2023. március 30-tól indított, rendszeresen jelentkező rovatunkban egy-egy fotóval és néhány mondattal adjuk a köz tudtára, éppen miért is lehet megdöbbenni, meghökkenni, felháborodni, meglepődni vagy esetleg elmosolyodni. 

kepseges_budapest.jpgA környéken nem csupán a jól bejáratott, sűrűn látogatott piac hívogat ínycsiklandó hurkaillattal, zamatos őszibarackkal, tenyérnyi méretű tölteni való paprikával. A Széll Kálmán tértől voltaképpen kőhajításnyira lévő Fény utca és a Lövőház utca találkozásánál érdekes felirattal találkozhat az ember szeme: „Ha az élet túl mostoha, a Márkusba térj be Koma! Hogy az előttünk bandukoló, a földi lét nevű lemezjátszóra feltett, ősz színűre festett bakelit B oldalát karistoló úr biccentés, intés vagy hangos kacaj nélkül haladt tovább, annak az is oka lehet, hogy a bejutáshoz balra kellett volna fordulni, hiszen mint azt a(z egyébként) zárt ajtóra kiragasztott, nyomtatott A4-es méretű lap taglalja, bejárat a terasz felől. És hogy mi lehet a másik ok? Az élet nem is mostoha.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4618186993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása