PONYVALEGÉNY

A Vecsés színeiben Gyömrőn betaláló Horváth László Dávid: „Úgy éreztem, mintha hazai pályán lennék”

A 25 éves támadó egyik szeme sírt, a másik nevetett, hiszen gólt szerzett és a csapata fölényesen nyert, ám nevelőegyesülete továbbra is pont nélküli utolsó

2022. szeptember 19. - Horváth M. Attila

horvath_laszlo_david.jpegfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngGYÖMRŐ–VECSÉS 0–6 » Amikor a sereghajtó fogadja a bajnoki címre aspirálót, nem nagyon van miről beszélni. Ám ha a vendégcsapatban van olyan futballista, aki „hazatérésként” illedelmes fiúként „beköszönt”, akkor már más a helyzet. Horváth László Dáviddal éppen ez történt a Pest megyei I. osztály 5. fordulójában.

A korai gól megadta az alaphangot. Az lett volna a meglepetés, ha az immár Borda Viktor trenírozta házigazda kerül előnybe, ám a papírforma nem ezt ígérte és nem is azt hozta. Hollauer Balázs révén a 7. percben megnyugtató előnyre tett szert Vincze Gábor alakulata. Hogy az egygólos fór miért nem okozott idegeskedést vendégoldalon? Erre a visszatérő adhatja meg a választ. 

Egyértelműen nehéz mérkőzésre készültünk, hiszen sajnos a Gyömrő pont nélkül utolsó a tabellán, és biztosak voltunk benne, hogy már nagyon szeretné megszerezni az első pontjait – fogalmazott a 25 esztendős HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID, aki egy fél- és egy másfél éves időszakot leszámítva idén nyárig csak és kizárólag az UFC Gyömrőt erősítette. – Az időjárás sem volt kegyes hozzánk, ugyanis esett az eső az előző napokban és a meccs kezdetére újra leszakadt az ég, de szerencsére a pálya minősége kiváló volt és könnyedén le lehetett játszani a találkozót. Az első félidőben többnyire mezőnyjáték folyt, de sikerült hamar megszerezni a vezetést és 0–1-es eredménnyel tudtunk fordulni a második játékrészre, majd bő tíz perc alatt a remek helyzetkihasználásnak köszönhetően eldöntöttük a bajnokit. 

A 2016 tavaszán Tápiószecsőn, míg 2018 nyarától másfél szezonon át Nagykátán futballozó támadó csak azt „felejtette el” hozzátenni, hogy az 50. percben a szálakat gyakorlatilag ő varrta el, hiszen öt minutummal a második játékrész kezdete után máris 0–3-at mutatott az eredményjelző.  

A gólom? Egy szépen felépített támadás után került a labda a hálóba – idézte fel a szombat délután történteket HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID. – Hozzám került, bal oldalt egyet toltam befelé, majd a hosszú felsőt céloztam meg és ezúttal a kivitelezéssel sem volt gond, így a kapuban kötött ki. Igazi csapatgól volt, együtt hoztuk össze. Ebből kell még nagyon sok a továbbiakban, hogy megháláljam a bizalmat. 

A négy bajnokin elért hat találatra persze így sem lehet panasz, hiszen ha így folytatja, harminc mérkőzést követően negyvenöttel zárhat. Persze mindez csupán játék a számokkal, az viszont színtiszta valóság, hogy érzelmes találkozót tudhat maga mögött a legjobb korban lévő labdarúgó. 

Örömmel megyek mindig a gyömrői sporttelepre, hiszen mindenkit ismerek és hála az égnek, mindenkivel jó kapcsolatot ápolok – nosztalgiázott kicsit HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID. – Ahogy az lenni is szokott, úgy éreztem, mintha hazai pályán lennék, a szurkolók, a vezetők, egyszóval mindenki bíztatott és gratulált nekem, illetve nekünk, ami rettentően jólesett egy ilyen mérkőzés után is. Csak erre a kilencven perc erejéig dolgoztunk más klub sikeréért, de utána és már ma is közös a jövőnk Gyömrőn. Sosem fogok elszakadni otthonról, mindig számíthatnak rám és én is rájuk.

Jobb helyeken ez így szokás. Márpedig úgy tűnik, Gyömrő jó hely – Horváth László Dávidnak pedig – a Vecsési FC mellett – a lehető legjobb. 

Pest megyei I. osztály, 5. forduló

 UFC GYÖMRŐ–VECSÉSI FC 0–6 (0–1) 

Gyömrő, vezette: Pálfi Bence (Gyikó Tamás, Kovács Levente Richárd)

Gólszerző: HOLLAUER BALÁZS (0–1) a 7., FEKETE RÓBERT (0–2) a 48., HORVÁTH LÁSZLÓ DÁVID (0–3) az 50., FEKETE RÓBERT (0–4) az 56., FODOR DÁNIEL (0–5) a 60., KISS KRISZTIÁN (0–6) a 63. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr417935354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása