PONYVALEGÉNY

Ott folytatja, ahol abbahagyta: Lettner Lóránt, a fontos gólok szerzője

A nyáron a fővárosból Dabasra szerződő labdarúgó az előző szezonban az RKSK színeiben is remekelt az ellenfél kapuja előtt, és olybá tűnik, ezt a szokását új csapatában is megtartja

2022. augusztus 14. - Horváth M. Attila

lettner_lorant_rksk.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDABAS » Nagyszerű vásárt csinált az NB III, Közép-csoportjában szereplő helyi társulat a több poszton is jó teljesítményre képes Lettner Lóránt szerződtetésével, aki nem csupán a saját, de a riválisok tizenhatosán belül is feltalálja magát.

„Mindig Újpest, örök Újpest!” Leste, áhítattal figyelte a hangszórót, miközben beleborsódzott háttal szívta magába a bömbölő hangot, és ilyenkor rendre azt mondta magában, fog ő még Újpesten betalálni, adott esetben ünnepelni. Lettner Lóránt nem kevesebb, mint öt szezont töltött el a lila-fehéreknél, ám az álmok kapuján, az első csapat ajtaján nem sikerült belépnie, de álmaiban Amerika még visszainteget. A Kaw Valley egykori, 26 esztendős labdarúgója azonban új fejezetet nyitott az életében, jó ideje megpróbálja itthon kihozni magából a legtöbbet. Az előző évadban a harmadosztálytól végül búcsúzó Rákosmente színeiben nem kevesebb, mint tizenöt bajnoki találatig jutott, így érthető, ha felfigyeltek rá Dabason – na ja, úgy persze „könnyű”, ha volt miért megjegyezni, ugyanis a fővárosban tavasszal megvívott, 4–1-re megnyert meccsen Lettner szerezte az RKSK becsületgólját.    

A legjobb korban lévő futballista a kiesés után érthető módon nem szívesen maradt volna a „blasz-egyben” – hogy érdemes lett volna megtartani, arról csupán annyit, találatai, ha bennmaradást végül nem is, de összesen nyolc pontot értek –, és a „kiruccanást” alighanem már csak azért sem bánja, mert az új évadban Meton-FC Dabas néven szereplő társulatban Lettner Lóránt a beton. Augusztus első szerdáján Újpesten járt a Pest megyei brigád, amely a második számú alakulat ellen rögvest a 7. minutumban előnybe került – a dabasi új fiú 11-esből szerzett találatával. Hogy mit érzett ekkor legbelül, csak ő tudhatja, ám a végül 2–1-es diadallal hazatérő dabasiakra az elmúlt hétvégén újabb megoldandó feladat várt, a Pécel elleni idegenbeli Magyar Kupa-meccs, amit könnyedén abszolvált a harmadosztályú brigád, a 2–0-s sikerből a csereként beálló Lettner góllal vette ki a részét. 

Augusztus 14-én, vasárnap 17 óra 30-kor Fehér Ádám csapata a Ceglédi Vasutast fogadja az NB III, Közép-csoport 3. fordulójában. A futballistának nincsenek rossz emlékei a CVSE-ről, hiszen amíg a tavasszal 1–1-re végzett az RKSK a Malomtó széliekkel, a Zsengellér Gyula Sporttelepen úgy nyertek a fővárosiak 1–0-ra, hogy a találkozó egyetlen gólját 11-esből Lettner Lóránt lőtte Mikler Dániel hálójába.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3217907633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása