PONYVALEGÉNY

Lettner Lóránt: „Valóban különleges érzés egy volt csapatod ellen jól szerepelni és betalálni”

A Dabas úgy aratott kétgólos diadalt a Monor elleni Pest megyei rangadón, hogy a végeredményt az MSE korábbi futballistája állította be

2022. augusztus 24. - Horváth M. Attila

lettner_lorant_akcio.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDABAS–MONOR 2–0 » Az NB III, Közép-csoport 5. fordulójában Pest megyei rangadóra került sor, bár meglehet, a jelző immár túlzás, hiszen az eddigi eredmények alapján a nyár óta immár Céró Bálint által trenírozott, alaposan megfiatalított, ötből öt vereséget szenvedő sereghajtó vendéggárda szerényebb célokért küzdhet a jelenlegi szezonban.

A kezdés előtt Erős Ronaldot ugyanolyan érzések keríthették hatalmukba, mint Lettner Lórántot – vagy éppen a Meton-FC Dabas vezetőedzőjét, Fehér Ádámot, ugyanis az említett sportemberek egykori társulatuk ellen meccseltek vasárnap délután. Túl sok izgulnivaló persze nem sok akadt, ugyanis a szépreményű Kiss Krisztián révén nem sokkal a kezdést követően előnybe került a házigazda, ám az első félóra végén újabb esemény okozott felhördülést – pozitív értelemben „itt”, negatívban „ott”. 

lettner_lorant_portrre.jpgA harmincadik perc tájékán sikerült betalálnom, ami 2–0-s megnyugtató előnyt adott a csapatnak – nyilatkozta a Ponyvalegény érdeklődésére LETTNER LÓRÁNT, a Monor korábbi, a Meton-FC Dabas jelenlegi, nyáron szerződtetett 26 esztendős labdarúgója, aki 2020 őszén tizenkilenc bajnokin lépett pályára a vetélytárs színeiben, igaz, karrierje azon időszakában egyszer sem bizonyult eredményesnek. – Szabó Laci passzolt balra nekem a 16-osnál és egy gyors testcsel után jobbal a rövid alsóba lőttem a védő lábai között, ám a volt csapatomra való tekintettel visszafogottan örültem a gólomnak.

Sportszerű, nemes gesztus, mint ahogy az is, hogy a több poszton is remek teljesítményre képes, Amerikában is futballozó gólszerző nem értékelte túl a hétvégi kilencven percet és nem is tulajdonított különösebb jelentőséget annak, hogy egykori alakulatával szemben kellett helytállnia. 

lettnerlorant_portre.jpgKét év elteltével teljesen kicserélődött a társulat és csak páran maradtak a volt társaim közül, hiszen tavaly óta inkább a saját nevelésű fiatalokra építenek Monoron – ment vissza az időben LETTNER LÓRÁNT. – Legbelül minden meccsre megvan a belső motivációm és valóban különleges érzés egy volt csapatod ellen jól szerepelni és betalálni, de erre a mérkőzésre is ugyanúgy készültem, mint a többire. Gyakorlatilag egy héten belül a harmadik bajnokinkat játszottuk, de fizikálisan és mentálisan is rendben voltunk. Nehéz meccs volt, viszont végig kontroll alatt tartottuk és a második félidőben még növelhettük is volna az előnyünket.

Lettner Lóránt pedig ahogy eddig is tette, a bajnoki per gólszámot gyarapíthatja az FC Dabas színeiben, miközben nem volt magától értetődő, hogy a fővárosból visszatér Pest megyébe, igaz, nem a monoriakhoz. 

Tavaly egyénileg jó szezont futottam Rákosmentén tizenöt góllal, így sok megkeresésem volt – érzékeltette a helyzetet LETTNER LÓRÁNT. – Szerettem volna egy olyan klubba igazolni, ahol érzem a szakmai stáb bizalmát és komoly célokért küzdhetek. Végül Dabasra esett a választás, ahol a körülmények is adottak a sikeres szerepléshez.

Úgy tűnik, ahogy a Monor elleni összecsapás első félórájának végén, ezúttal sem lőtt mellé, ugyanis a Meton-FC Dabas úgy várja a 6. fordulóban esedékes, augusztus 31-én, szerdán (!), délelőtt 11 órakor (!) esedékes Paks II. elleni idegenbeli meccset, hogy 10 ponttal a tabella 5. pozíciójában állomásozik. 

NB III, Közép-csoport, 5. forduló

METON-FC DABAS–MONORI SE 2–0 (2–0)

Dabas, Wellis Sportpark. Vezette: Gáspár András (Mohos Milán, Keszthelyi Tamás)

Gólszerző: KISS KRISZTIÁN (1–0) a 6., LETTNER LÓRÁNT (2–0) a 29. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr817915653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása