PONYVALEGÉNY

Egykori élvonalbeli középpályás Győrújbaráton

Czanik Károly két és fél szezon után intett búcsút a Kapuvárnak

2023. július 29. - Horváth M. Attila

capture-20230729-032316.pngfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngGYŐRÚJBARÁT | Bár már a harminckilencedik évében jár, bizonyosan segítségére lesz újdonsült alakulatának a korábbi NB I-es fedezet, aki megfordult annak idején a Győri ETO-ban, a Debreceni VSC-ben és Gyirmóton is. 

Czanik Károly 73 bajnokit követően – amely összecsapásokon 17 gólig jutott – távozott Kapuvárról. Ahhoz képest meglepetés a távozása, hogy sokan azt gondolták, ebből a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú egyesületből vonul majd vissza, de ma már tudjuk, hogy nem így történt. A rutinos fedezet ugyanis elfogadta az előző évadban erősen dadogó, 16 ponttal csupán a 13. helyen befutó Győrújbarát invitálását, amelynek a célja egyértelmű: elkerülni a kellemetlenséget, a kiesést. Érdekesség, hogy a 60 egységgel bronzérmesként záró Kapuvár az előző, 2022/2023-as évadban mindkétszer könnyedén múlta felül az újbarátiakat, idegenben 3–1-re, míg hazai környezetben 6–0-ra nyert a társulat, Czanik Károly mindkét összecsapáson végig játszott, a tavasszal a középpályás szerezte a kapuváriak ötödik találatát. A 2023/2024-es bajnoki kiírás őszi idényének utolsó, 13. fordulójáig kell várni kettejük ütközetére, november 4-én, 14 órai kezdettel Czanik Károly (no és a Győrújbarát) egy mérkőzés erejéig visszatér Kapuvárra – nem feltétlenül egyértelmű esélyesként.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5318181445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása