PONYVALEGÉNY

Balatonszemesnek áll a világ: Bujtor István Filmfesztivál tizenharmadszor

Augusztus 18. és 21. között a magyar film legendás alakjára, a néhai Ötvös Csöpire emlékeznek ismét számtalan programot felvonultatva

2022. augusztus 18. - Horváth M. Attila

img_20220817_220539.jpgBalatonszemes ismét benépesül. Nem csupán a két gyerkőccel, Jürgennel és Heikével érkező, Katja nagyit is felnyaláboló öttagú Büchner családdal, hanem vérbeli rajongókkal, akik négy napon át, augusztus 18. és 21. között valóságos álomutazáson vesznek részt. Múltbéli állomások következnek majd, egyik feltoluló emlék a másik után. A tavalyi évben tizenkettedik alkalommal megrendezett esemény után idén már a XIII. Bujtor István Filmfesztiválra kerül sor, a nyitónap estéjén, negyed kilenctől a Latinovits Zoltán Művelődési Házban közönségtalálkozó vár a jelenlévőkre Kardos doktor, azaz Kern András, a 2009-ben elhunyt színészóriás özvegye, Judit és fia, Bujtor Balázs részvételével, majd 21 órától a Pogány Madonnát tekintik meg az egybegyűltek.

Lehet rajta vitatkozni, csak éppen nem érdemes. Mert van, akinek a „Nagy Fehér Hittérítős” Hamis a baba a number one, és megint van, akinek Tihany szépsége, no és a „Tűz, Csucsu!”, azaz a nyitányként tekinthető Pogány Madonna a legjobb mind közül. Ötvös Csöpi kalandjai kifogyhatatlanok, ám a négy klasszikust, a fentieken kívül a Csak semmi pánikot és Az elvarázsolt dollárt egyszerűen nem lehet megunni. Ha van könyvben letehetetlen, akkor tévében, hiperszuper kütyün, kristálytiszta kivetítőn Bujtor István és Kern András, no meg a többiek jutalomjátéka kikapcsolhatatlan, egyébként pedig nagyon is kikapcsoló.

img_20220817_220428.jpg

A számtalan programot, így többek között ételkóstolót, versenyfilmeket, veterán autós találkozót vagy éppen Szécsi Pál emlékkoncertet kínáló XIII. Bujtor István Filmfesztivál második napján, augusztus 19-én, pénteken 21 órától Az oroszlán ugrani készül című klasszikust vetítik a nagyérdeműnek, míg másnap, ugyanabban az időpontban A három testőr Afrikában lesz látható. A zárónapon, augusztus 21-én, vasárnap 17 órakor az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadó gála nem csupán a nap, hanem a jeles esemény záróakkordjaként vonul be a (film)történelembe. Ami pedig az előttünk álló négy napot illeti, nem véletlenül emlegethetik a honi filmrajongók, hogy Balatonszemesnek áll a világ.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr317910429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása