PONYVALEGÉNY

KÉPséges Budapest | 15. | Reitter Ferenc utca

2023. július 01. - Horváth M. Attila

kepseges_budapest_angyalfoldi_uvegezo_reitter_ferenc_utca.jpgMegdöbbenünk, meghökkenünk, felháborodunk, meglepődünk, elmosolyodunk. A főváros tálcán kínálja a lehetőséget minderre, mert a téma tényleg az utcán hever. A 2023. március 30-tól indított, rendszeresen jelentkező rovatunkban egy-egy fotóval és néhány mondattal adjuk a köz tudtára, éppen miért is lehet megdöbbenni, meghökkenni, felháborodni, meglepődni vagy esetleg elmosolyodni. 

kepseges_budapest.jpgBiztosan ismerik a mesét, ami a tikkasztó, bágyasztó, erőtlenné tevő forró évszak ellenére most modern köntösbe lett öltöztetve. Tudják, az öreg király és a legkisebb királylány családi csörtéjét, amikor az idős uralkodó leánygyermeke azt mondta az apjának, ő bizony úgy szereti, mint a sót. Valóban: milyen is az étel nélküle? Mondjuk az őszibaracktól gyöngyöző, a málnától ínycsiklandó és a meggytől fenséges gyümölcslevest vagy a pihe-puha piskótától fergeteges somlói galuskát csak elrontani lehet vele, javítani rajta semmiképp. Nos, így lehet a járókelő az Angyalföldi Üvegező Bt. telephelye, a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 3. szám előtt elhaladva, hiszen üvegnek nyoma sincs, furnérlemeznek annál inkább – no meg a helyi önkormányzat lepecsételt zárszalagjának. A 2000 január végén alapított cég a legfrissebb hírek szerint kényszertörlés alatt áll – aligha azért, mert bizonyos munkálatok elvégzésekor nem üveget, hanem furnérlemezt használtak a túlbuzgó végrehajtók.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr518157410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása