PONYVALEGÉNY

A fináléban Sárréti–Balmazújváros, avagy 40-esek csatája a Hajdú-Bihar Megyei Kupáért

A megyei élvonalban középcsapatnak számító társulatok harca a serlegért

2023. május 22. - Horváth M. Attila

balmazujvaros_csapat.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSÁRRÉTUDVARI | A helyi sporttelep ad otthont május 24-én, 17 órai kezdettel a Hajdú-Bihar Megyei Kupa döntőjének, amely során két megyei I. osztályú csapat, az eddig egyaránt 40 pontot gyűjtő kilencedik helyezett Sárréti DSK és a nyolcadik pozícióban állomásozó Balmazújvárosi FC csap össze. 

Ha abból indulunk ki, hogy a legutóbbi, huszonkilencedik fordulóban mindkét csapat a tabellán előkelőbben jegyzett alakulattal meccselt, a finálé előtt közvetlenül a Balmazújváros van jobb formában. Már csak azért is, mert a BFC úgy végzett hazai környezetben 3–3-ra a Hajdúsámsonnal, hogy rendre egygólos hátrányból kellett felállnia, miközben a Sárréti szintén saját pályáján 2–0-s vereséget szenvedett az ezüstérmes Nyíradonytól. Szó se róla, a 2022/2023-as szezon során lejátszott két egymás elleni találkozó alapján is a Balmaz tűnik esélyesebbnek, elvégre tavaly augusztusban pályaválasztóként 0–1-ről fordítva 3–1-re nyertek az újvárosiak – a gólokon Silling Máté, Szabó Barna, Nagy László, illetve Balás Viktor osztozott –, míg idén márciusban a szerdai kupafinálé házigazdája úgy végzett 2–2-re a BFC ellen, hogy egyfelől a szünetben még a rivális vezetett 1–0-ra, másfelől az egyenlítő találat a 90. percben született. Hogy a tavaszi gólszerzők, azaz Burkus Dániel és Jenei Bence, illetve Miterkó Bence és Bajusz Milán közül melyik duó lesz boldogabb szerda este, az még talány, ami ellenben kétségtelen, a hazai pálya a Sárréti mellett szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1818129766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása