PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Bodnár Máté: „Nagyon reméljük, hogy ez egy átmeneti időszak”

A nyáron Balmazújvárosból Létavértesre szerződő ifjú kapusnak volt egy megérzése már a felkészülés alatt, hogy a bajnoki nyitányon egykori társulatával találkozik az új csapata, amely az utóbbi hetekben igencsak botladozik

2023. október 12. - Horváth M. Attila

bodnar_mate_akcio_1.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngLÉTAVÉRTES | Nem könnyű felpörögni, újult erővel edzésre készülni, az öltözőből mosolyogva a pálya felé indulni – négy vereség után. Bodnár Máténak ismerős az érzés, hiszen az átigazolási szezonban Balmazújvárosból érkező cerberus önhibáján kívül számolatlanul kapja a gólokat – nem valamelyik izzasztó tréningen, hanem a bajnokságban. A Hajdú-Bihar megyei élvonalban szereplő helyi alakulat szépreményű tehetsége azonban szentül hisz abban, hogy a folyamat megállítható. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgNem tudom, hogy Antonionit vagy Truffaut-ot tartotta-e többre idén nyár végéig, ám hogy mégiscsak az élet a legnagyobb rendező, az augusztus közepén kiderült. A bajnokság nyitányán új csapatában rögtön a régi ellen védhetett, ráadásul győztes meccsen jutott túl, kapott gól nélkül – megérdemelten? 

Volt egy megérzésem a felkészülés során, hogy a Balmazzal fogunk találkozni az első fordulóban, be is következett – felelte nevetve Bodnár Máté, a Hajdú-Bihar megyei I. osztályban a 10. forduló előtt két győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel nyolc ponttal a tabella 10. pozíciójában állomásozó Létavértes SC ‘97 mindössze 16 esztendős, Boci becenévre hallgató kapusa. – Jó iramú mérkőzés volt, de lehet, csak nekem tűnt annak az adrenalin miatt, mivel akkor védtem másodjára tétmeccsen felnőtt bajnokságban. Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, mi tudtuk értékesíteni őket Ujvárosi Máté jóvoltából, így szerintem megérdemelten nyertünk. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgbodnar_mate_hattal.jpgMikor döntötte el, hogy távozik az egyesülettől, egyszersmind hátat fordít Balmazújvárosnak?  

A nyár elején kerestek meg Létáról, úgy gondoltam és most is úgy gondolom, hogy a karrieremben tudtam lépni egy lépcsőfokot felfelé, így júliusban már Létavértesen kezdtem meg a felkészülést. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAz őszi idény közepénél járunk, de vagy a Létavértes került negatív spirálba vagy az elején altatták el magukat és a szurkolókat, hiszen az első három fordulóban megszerzett öt pontból nem arra lehetne következtetni, hogy aztán egyik pofont kapják a másik után. Mi történt?  

Nagyon reméljük, hogy ez egy átmeneti időszak, nem úgy jöttek össze a dolgok és nem úgy gyűltek a pontok, ahogy az első három fordulóban, de… Nem szabad megállni vagy feladni, csinálni kell tovább! 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgA 10. fordulóban azt a Hajdúsámsont fogadják, amely a legutóbbi játéknapon 8–0-s diadalt aratott. A rivális tele önbizalommal érkezhet, önök viszont négy, nem is kis különbségű vereséget szenvedtek egyhuzamban. Ha engem kérdez, nem kérdés, melyik gárda az esélyesebb, de kíváncsi vagyok, mit gondol arról, netán mivel győz meg, miért szerezheti meg a Létavértes a három pontot szombat délután?   

A hazai pálya előnye a részünkre billentheti a mérleg nyelvét. Tudunk meglepetést okozni, de nem szabad előre inni a medve bőrére. Benne van, hogy a miénk lehet a három pont, és tudunk végre örömet szerezni a szurkolóinknak, de legfőképp önmagunknak. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgTúlzás, ha azt állítom, a jelenleg futó évadban alapesetben a bennmaradás kivívása lenne az elsődleges a Létavértes számára? 

Ebben a szezonban nem esik ki senki a bajnokságból, de szerintem, ha lenne kieső sem a Léta harcolna a búcsú ellen. Amint említettem, nagyon reméljük, hogy ez csak egy átmeneti időszak! 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgTisztában vagyok azzal, hogy megvan a maga baja, de mivel az élmezőny tagjaival gyakorlatilag egytől egyig találkoztak, jelen állás és a megítélése szerint melyik gárda lehet a bajnok? 

A Monostorpályi és a Hajdúszoboszló között dőlhet el a cím sorsa, de mivel több a barát a Szoboszló csapatában, így én nekik drukkolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9518233777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása