PONYVALEGÉNY

Traktorral ütközött a tragikus motorbalesetben elhunyt Fujsz Richárd

25 esztendősen vesztette életét a nagykanizsai futsalcsapat egyik legjobbja

2023. május 02. - Horváth M. Attila

fujsz_richard_baleset.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngNAGYKANIZSA | Nem csupán a helyi Futsal Club, de a magyar labdarúgás is gyászol, miután május 1-jén, életének 26. évében tragikus kimenetelű közlekedési balesetben elhunyt Fujsz Richárd, a Magyar Kupa fináléjára készülő Zalaegerszegi TE, a Hévíz és a Pécsi MFC korábbi labdarúgója, aki az elmúlt esztendők során nagypályán már csak Ausztriában futballozott. A kiváló képességű futsalos – akinek az édesapja a ZTE korábbi középpályása és későbbi utánpótlásedzője, Fujsz Ferenc – az elmúlt három és fél szezonban 57 bajnokin 42 góllal segítette a kanizsaiakat. Fujsz Richárdra a közeljövőben az egykori és jelenlegi csapattársak megszólaltatásával is emlékezünk – nyugodjon békében!

fujsz_richard.pngA Nagykanizsai Futsal Club meccsre, fontos összecsapásra készült. A férfi futsal NB II Nyugati csoport felsőházi rájátszásának 6. fordulójában a 11 egységgel érkező Újpest tette volna tiszteletét a Kanizsa Arénában, az 5 pontos házigazda célja pedig nem is lehetett más, mint az, hogy közelebb kerüljön riválisához – ehelyett a magyar futball- és futsaltársadalom tagjai borulhatnak egymás nyakába, vigasztaló, erőt adó szavak kíséretében. 

A Nagykanizsa–UTE találkozó elmaradt, mert a munka ünnepe nem a dologtalanságról szólt helyszínelőnek, mentőtisztnek és kivezényelt rendőrnek. Portálunknak az inkognitóját megőrizni kívánó hivatalos forrása megerősítette, hogy Fujsz Richárd ült azon a motoron, amely hétfő délután fél egy körül Hahóton, a Csányi László utcában eddig tisztázatlan körülmények között karambolozott egy traktorral. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a motor a közeli kerítésnek csapódott. A kiérkező mentősök is meccsre, fontos találkozóra készültek – csakúgy, mint mindig. Siettek, ahogy csak tudtak, de az életért vívott mérkőzés idejekorán véget ért – hirtelen halállal. 

Május 24-én emlékeznek  Bármennyire is nehéz ezt leírni vagy kimondani a tragédia árnyékában, a csapatokra még mérkőzések várnak, így a Nagykanizsai Futsal Club–UTE bajnoki is lejátszásra kerül a közeljövőben. A két egyesület hamar megállapodott egymással, így a találkozót május 24-én, szerdán 19 órakor játsszák le – ez lesz az az összecsapás, ami mindkét félnek több lesz, mint egy meccs a sok közül.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3318115630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása