PONYVALEGÉNY

Péntek este bajnoki gólt szerzett, szombat hajnalban autóbalesetben elhunyt a magyar labdarúgó

Élt 26 évet: Varga Márkó az osztrák ASKÖ DONAU Linz könnyed sikerének még aktív részese volt, ám ami azután történt, azt nehéz felfogni és feldolgozni

2023. november 05. - Horváth M. Attila

asko_donau.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngAUSZTRIA | Szombat hajnalban tragikus kimenetelű közlekedési balesetben, a kórházba szállítást követően életének huszonhetedik évében elhunyt Varga Márkó, a linzi ASKÖ DONAU labdarúgója, aki karrierjét Jánoshalmán kezdte, majd a későbbiekben megfordult a Budapest Honvéd és a felcsúti akadémián, aki a felnőttek között Kozármislenyben és Kazincbarcikán is letette a névjegyét.  

Az SPG Union TTI St. Florian tagjai letargiába estek. Nem értették, miként történhetett meg velük ez az egész. Mert az ASKÖ a kezdő sípszó után nem állt meg egy pillanatra sem. Így történhetett, hogy a 14. forduló keretében péntek este 19 órakor kezdődő bajnokin azt láthatta a mintegy kétszáz fős hazai publikum, hogy a kedvencek félóra alatt lerendezik az összecsapást, miután a linzi legények a 6., a 19. és a 28. percben is betaláltak. A második félidő már csak puszta formalitásnak ígérkezett és az is lett. Nesztelenül, ugyanakkor fesztelenül darált, ment előre az ASKÖ, a társulat tagjai élvezték a futballt, s így volt ezzel egy magyar fiú is. Posztjából adódóan nem volt mindegy számára, hogy a rivális beveszi-e a DONAU hálóját, ám a vendégek nemhogy nem találtak be, 4–0 után a 66. percben Varga Márkó ünnepelhetett, egy minutummal később Salid Amadu váltotta a tavaly január óta félévenként klubot váltó sportembert, így a 92. percben kialakuló 6–0-s végeredményt a kispadon élhette meg. A sors afféle búcsúajándékul szánta neki, a földi lét utolsó boldogságmorzsájaként.   

varga_marko.pngAz osztrák internetes lapok beszámolói szerint szombat hajnalban az A1-es autópályán egyelőre tisztázatlan körülmények között egy kamionnal ütközött az a gépjármű, amiben Varga Márkó ült, aki a hatalmas csattanás következtében kizuhant az autóból, és bár a kiérkező mentő kórházba szállította, a labdarúgó életét a gyors orvosi közbeavatkozással sem sikerült megmenteni.  

Bár az ASKÖ DONAU Linz weblapja egyelőre még nem, az egyesület közösségi oldala szombat délután gyászba borult, hiszen a klub kommunikációs munkatársai a profil- és a borítóképet is feketére festették, amelyek alatt számtalan hozzászólásban fejezik ki együttérzésüket osztrákok és magyarok egyaránt.  

A Foci a köbön Tesztközelben rovatában bemutatkozó Varga Márkóval 2018. február 18-án, míg tavaly április 5-én az Életpálya rovatban találkozhattak a Ponyvalegény olvasói, amelynek utolsó, az Ami a pályafutásomból még kimaradt felvetésre ekképp válaszolt:   

Első osztályú bajnoki mérkőzésen nem léptem pályára, ez kimaradt. Viszont, ha még tíz-tizenkét szezont komolyabb sérüléseket elkerülve tudok lejátszani, akkor nem lesz hiányérzetem. 

Neki már nem lesz egyik sem, pedig bárcsak volna agyrázkódása, csípősérülése, hasfalizomszakadása, térdszalaghúzódása vagy bokatörése, de a halál nem válogat. Miénk marad a fájdalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1018251009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása