PONYVALEGÉNY

Bajnoki cím után: ha összejön a 100 pontos zuglói álomhatár, a BVSC biztosan veretlenül futballozza végig a szezont

A már két hete aranyérmes Urbán Flórián dirigálta egylet a hajrában szerzett gólokkal győzött hazai pályán a fővárosi csapatok bajnokiján

2023. április 30. - Horváth M. Attila

urban_florian_foto_bvschu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBVSC-ZUGLÓ–PÉNZÜGYŐR 2–0 | Az NB III Keleti csoport 35. fordulójában sem szakadt meg a házigazda fantasztikus veretlenségi sorozata: a már az osztályozóra, illetve a másodosztályra készülő XIV. kerületiek a lefújás előtti utolsó tíz percben született találatokkal tartották otthon a három pontot olyan vetélytárssal szemben, amelyben több korábbi egykori Vasutas-labdarúgó szerepelt.

Balázs Bálint 2019 őszétől két szezonon át (43 bajnokin 4 gólt ért el), míg Bartos Norbert 2020 őszétől másfél évadon (29/1) keresztül volt a BVSC játékosa, ám manapság már az NB III-as újoncot erősítik mindketten, olyannyira, hogy egykori klubjuk ellen előbbi kezdőként, míg utóbbi csereként lépett pályára. Az Urbán Flórián trenírozta házigazda szezonbeli harmincötödik bajnokiján sem szenvedett vereséget, így a 29 győzelmet és mindössze 6 döntetlent számláló zuglóiak számára három játéknappal a zárás előtt elérhető a „dupla százas” álomhatár, elvégre az eddig 93 pontot szerző Szőnyi úti legénység 94 bajnoki találatnál jár. Mindez azt jelenti, hogy a Tiszaújváros (idegenben), a Kisvárda II. (otthon) és az FC Hatvan ellen, ha legalább hét pontot szerez a fővárosi brigád, nem csupán a veretlenségét őrzi meg, de eléri a száz pontot. Márpedig az eddigi eredményességi mutatóból az következik, ha ez összejön, az alakulat megszerzi a századik bajnoki gólt is, ami úgyszólván ropogós meggy lenne a torta habján – olybá tűnik, az életet Zuglóban édesen szeretik. Meg persze sikeréhesen. 

NB III Keleti csoport, 35. forduló

 BVSC-ZUGLÓ–PÉNZÜGYŐR SE 2–0 (0–0) 

Szőnyi út, vezette: Juhász Bálint (Urbán Richárd, Turi Miklós)

Gólszerző: SZALÁNSZKI GERGŐ (1–0) a 84., HORVÁTH ROLAND (2–0) a 93. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5618114404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása