PONYVALEGÉNY

Már nem Pál Zoltán a Mányi TK edzője

Az egymást követő harmadik vereség után távozott a Vasas egykori támadója a Fejér megyei I. osztályú társulattól

2023. április 14. - Horváth M. Attila

pal_zoltan_foto_vklahu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngIKARUS-MAROSHEGY–MÁNY 2–0 | Mivel az Ercsi Kinizsi (1–3) és a Gárdony (0–3) után a húsvéti hétvégén a hetedik helyezettől is vereséget szenvedett a Vasas korábbi támadója, Pál Zoltán trenírozta társulat, a fiatal szakember távozott a klubtól. Következésképpen az április 16-án, vasárnap délután fél ötkor a Fejér megyei I. osztály 24. fordulójában hazai pályán sorra kerülő, a jelenlegi második helyezett MÁV Előre FC Főnix elleni bajnokin már nem ő irányít.

„Ilyen csatár kell nekünk, az ilyen csatár pompás!” Ha a piros-kék szurkolótábor, az egyre fogyatkozó angyalföldi publikum visszamehetne az időben legalább egy évtizedet és nótás kedvében is lenne, ezt dalolászná napjában huszonhatszor. És Pál Zoli két fejkörzés, no meg három fekvőtámasz után, centerként csereként beszállva meglódulna, vad kergetőzésbe keveredne a pályán – üldöznék, tán utol is érnék, de a labda valahogy csak nála maradna, aztán meg a Honvéd, az Újpest vagy a Fehérvár bánatos ábrázatú kapusa lehajtott fejjel kirúgná a lasztit valahová a kezdőkör közelébe. Tombolna a lelátó népe, ahogy ma is tombol – csak éppen nem ugyanazért. Mert jelen állás szerint sem berozsdásodott időkerék, sem Vasas – amely már csak (könnyedén széttéphető) papíron NB I-es –, sem a harminc idusán járó Pál Zoli nincs. A gólra született korábbi Vasas-támadó manapság már edzőként dolgozik – illetve helyesebb úgy fogalmazni, dolgozott, merthogy az előttünk álló hétvégén már nem a negyvenhetedik életévében járó szakember ül a Fejér megyei I. osztályban 22 ponttal a 10. helyen vesztegelő Mányi TK kispadján. Pedig ez a történet nagyon is jól indult, a Vasas Kubala Akadémián az utánpótlással kezdett, aztán megtalálta a mányi lehetőség, ahol korábbi NB I-es futballistákkal indulhatott harcba hétről hétre, hónapról hónapra. Nemrégiben még arról írtunk vele kapcsolatban, hogy valóságos Fradi–Vasas csatába torkollott a Fejér megyei I. osztály aktuális játéknapja, hiszen a Martonvásárt a szintén korábban az élvonalban futballozó csupa szív Kriston Attila irányítja. Pál Zoltánnak az egyhuzamban elszenvedett három kudarc után nem volt maradása a Mányi TK-nál – miközben azt sem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi bronzérmes Sárbogárdot március közepén „elkapta” (1–0) a társulata –, és ami a Vasas kilátástalan produkciójára, az Pál Zoltánra is igaz: ennél csak jobb, sokkal jobb jöhet.    

Fejér megyei I. osztály, 23. forduló

 IKARUS-MAROSHEGY–MÁNYI TK 2–0 (1–0) 

Székesfehérvár, Mezővári József Sportpálya, vezette: Béd Ákos (Viniczai Balázs, Szente Attila)

Gólszerző: HORVÁTH LEVENTE (1–0) a 38., SZONTAGH LEVENTE (2–0) az 55. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3118102042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása