PONYVALEGÉNY

Korábbi NB I-esek Vasas–Fradi csatája a Fejér megyei I. osztályban

Pál Zoltán társulata, a Mány nyert Kriston Attila martonvásári egylete ellen

2022. december 08. - Horváth M. Attila

pal_zoltan_feolhu.pngfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngMÁNY–MARTONVÁSÁR 5–0 » A Fejér megyei I. osztály 10. fordulójából elhalasztott bajnokit pótoltak december 4-én, vasárnap délután, ám a házigazda sikeréhez nem sok kétség férhetett.

Akkoriban klasszisok futballoztak piros-kékben – mai szemmel, persze. Azon a meccsen a régi Üllői úti stadionban, mintegy hétezer néző előtt úgy állt fel a Vasas, hogy Végh Zoltán kapuja előterében Mónos Tamás, Geress Zoltán, Juhár Tamás és Tóth András alkotta a négytagú védősort, előttük Farkasházy László, Váczi Zoltán, Galaschek Péter és Aranyos Imre futballozott, legelöl pedig Hámori Ferenctől és Pál Zoltántól várták a gólokat a vendégszurkolók. És a Gellei Imre dirigálta Fáy utcai sereg Pál Zoltán korai találatával megszerezte a vezetést az Udvarácz Milán – Telek András – Szűcs Mihály, Mátyus János – Kriston Attila, Kovács Béla, Lendvai Miklós, Vincze Ottó, Füzi Ákos – Szabics Imre, Zenun Selimi kezdővel felálló Fradi ellen, csakhogy a Ferencváros azon a hűvös novemberi napon csakhamar egyenlített Selimi góljával, a szünet után pedig Vincze Ottó és a koszovói támadó második találatával megfordította és lezárta a bajnokit. 

Azóta szinte napra pontosan huszonnégy esztendő telt el. A sors lejtős bálteremben megejtett táncra kérte fel a technikás, gólerős Pál Zoltánt és a mindig ragyogó mentalitással futballozó Kriston Attilát is, ám szerencsére mindkét negyvenes éveiben járó sportember túlélte a már-már túlélhetetlent. A Vasas és az FTC egykori labdarúgója is a sportágban maradt, edzőként dolgoznak mindketten, ám a sors egy újabb svédcsavarral szőtt szőnyeget eléjük terítve az elmúlt hét vasárnap egymás mellé rendelte a feleket. A Pál Zoltán trenírozta Mány az őszi idény második felében a csapat élére kinevezett, Kriston Attila edzette Martonvásárt fogadta december utolsó vasárnapján. A látogató az eddigi egyetlen, Csóron elért, a hajrában kicsikart 2–1-es diadalát Kriston Attila irányítása mellett érte el, ám ezúttal a vásáriaknak esélyük sem volt hasonló eredmény elérésére, ugyanis a házigazda már az első félidő felénél kétgólos fórban volt, és mert a folytatásban sem állt le, végül 5–0-ra kiütötte riválisát Kovács Patrik, Varga Zoltán, Bukovecz Ferenc, Juhász Levente és Lakatos Gergő góljával. Pál Zoltán tehát edzőként „visszavágott” a közel két és fél évtizedes, játékosként elszenvedett kudarcért, ám összességében egyik oldalon sem lehetnek maradéktalanul elégedettek az őszi idénnyel, hiszen a Mányi TK 18 ponttal a 8., míg a Martonvásár nyolc egységgel a 14. helyen telel. 

kriston_attila_foto_virahu.jpgAz új seprű nem jól, csak jobban seper  Október végén vette át a Martonvásár irányítását Horváth Lászlótól a Fejér megyei városban élő Kriston Attila, aki azonban nem tudott csodát tenni – legalábbis egyelőre. A fiatal szakemberrel hat bajnokin összesen öt pontot gyűjtött az addig mindössze három döntetlennel ugyanennyi egységet bezsebelő társulat, ám a november összességében nem alakult tragikusan: az Ikarus-Maroshegy elleni hazai 1–1 után Csóron 2–1-re nyert az egylet, majd következett otthon a Bicske II.-vel szemben elért 3–3. Az is tény, hogy az előző trénerrel ugyanannyi alkalommal nem bizonyult eredményesnek a Martonvásár, mint az újjal: Horváth Lászlóval a kispadon a Lajoskomárom (0–3) és az Ercsi Kinizsi (0–3), míg Kriston Attila vezetésével a MÁV Előre Főnix (0–3) és a Mány (0–5) ellen maradt gól és pont nélkül a sokkal szebb tavaszban reménykedő Martonvásár.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3117997344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása