PONYVALEGÉNY

KÉPséges Budapest | 1. | Lehel Csarnok

2023. március 30. - Horváth M. Attila

lehel_csarnok.jpgMegdöbbenünk, meghökkenünk, felháborodunk, meglepődünk, elmosolyodunk. A főváros tálcán kínálja a lehetőséget minderre, mert a téma tényleg az utcán hever. A 2023. március 30-tól indított, rendszeresen jelentkező rovatunkban egy-egy fotóval és néhány mondattal adjuk a köz tudtára, éppen miért is lehet megdöbbenni, meghökkenni, felháborodni, meglepődni vagy esetleg elmosolyodni.

kepseges_budapest.jpgLehetne azon is szentségelni, netán álmélkodni – nomen est omen, mint a piacon: kinek mi tetszik... –, hogy a kovászolni való uborka kilogrammja húsz forint híján háromezret kóstál a 2002-ben átadott Lehel Csarnok egyik földszinti zöldséges standján. Az árak nevetségesek, de legalább a kiírás is humoros, ugyanis a tulajdonos azt adta a leendő vásárló vagy csak a nézelődő tudtára, hogy „Akció! Ma minden olcsóbb, mint holnap. ’Amint fagy, koronázás a Duna jegén’ jeligére” Márpedig az előrejelzések szerint – legalábbis az infláció tekintetében – ebben az évben nyárig tart a tél.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4818085096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása