PONYVALEGÉNY

Vasárnapi slágerkoktél: a nevük Bond, James Bond

Az eredeti tervtől eltérve, több mint három hónappal később kerül sor a The Best of Bond Symphonic koncertre a Papp László Budapest Sportarénában

2023. március 18. - Horváth M. Attila

bond_symphonic_kopf.jpgMárcius 19-én, vasárnap 19 órai kezdettel – tudják: 007 óra – a Papp László Budapest Sportarénában a legendás James Bond-mozik ikonikus dalai csendülnek fel.

Erről az ügynökmúltról még az érintettek is szívesen beszélnek. Mert olyan nincs, hogy ne legyen kedvenc. Van, akinek az első, Sean Connery a number one, és akad, aki a lezser Roger Moore-t favorizálja. A mindössze egyszer (George Lazenby) és kétszer (Timothy Dalton) 007-es akciósztárrá vedlő megformálókért ellenben nem sokan rajonganak a sorozatkedvelők, a kimérten elegáns Pierce Brosnanért vagy a svájci óraműpontossággal működő, robotszerű Daniel Craigért ellenben annál többen. 

Hatvan esztendő, huszonöt pörgős, izgalmas, akciódús alkotás. Mi több, ha a nem hivatalos Bond-filmként aposztrofált Soha ne mondd, hogy sohát is idevesszük Sean Connery főszereplésével, van miből csemegézni, van miből régi-új kedvencet találni. Március 19-én, vasárnap este persze nem Pierce Brosnan vagy Daniel Craig lép elő a Papp László Budapest Sportaréna paravánja mögül kimért tekintettel, elegáns szmokingban, kezében a rázott, nem kevert ikonikus itallal, ám aki ott lesz, alighanem felejthetetlen élményben lesz része. A James Bond filmslágerek közül számtalan kultikus kedvenccé lett, elég, ha csupán Tina Turner GoldenEye-jára vagy Sheryl Crow Tomorrow Never Dies-jára gondolunk. 

bond_symphonic_szovegkozi.jpg

A Csimborasszó Productionnak és a Budapesti Operettszínháznak köszönhetően megvalósuló The Best of Bond Symphonic koncerten – amelyet eredetileg 2022. december 7-re terveztek a szervezők, és amelyen közreműködnek a Budapesti Operettszínház kiválóságai, valamint a Danubia zenekar – olyan ismert és elismert művészek lépnek színpadra, mint Dolhai Attila, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Janza Kata, Nádasi Veronika és Polyák Lilla. Az már csak hab a hatvan gyertyát elbíró tortán, hogy az est műsorvezetője a bársonyos Brosnan-hang, Kautzky Armand. Mert a neve Bond, James Bond.    

007: szubjektív  Az alábbiakban az elsőtől a harmadik helyezettig portálunk kiválasztotta a (szerintünk) legjobb, legemlékezetesebb Bond-slágereket. 

1. SZIGORÚAN BIZALMAS:

2. A HOLNAP MARKÁBAN:

3. ARANYSZEM:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9718075000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása