PONYVALEGÉNY

Március 15.: nemzeti ünnep együtt, mégis külön

Országház, Kiskőrös, Nemzeti Múzeum, budai vár: számtalan szerdai program várja az érdeklődőket, miközben volt olyan kerület, amely már kedden emlékezett a néhai hősökre

2023. március 15. - Horváth M. Attila

szabadsagmenet.jpgMiközben reggel kilenc órakor katonai tiszteletadás mellett az Országház épülete előtt felvonják a nemzeti lobogót, fél tízkor ünnepi huszármenet indul a Nemzeti Múzeumhoz.

A megszokott program mellett délelőtt fél tizenegykor a Múzeumkertben Csák János kulturális és innovációs miniszter mondja el ünnepi beszédét, míg délután három órakor Orbán Viktor miniszterelnök a költő születésének kétszázadik évfordulójának tiszteletére Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál tart megemlékezést.

nemzeti_muzeum.jpg

Ugyanebben az időpontban kerül sor az Egyetem téren Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára beszédére, míg a Pilvax közben a Mi Hazánk Mozgalom béketüntetésre készül. A civil szervezetek szabadságmenete szintén 15 órakor indul a Hősök terétől az Andrássy út elejéig, ahol Karácsony Gergely főpolgármester ünnepi beszédét hallgathatják meg az érdeklődők délután öttől.

v_kerulet.jpg

A kerületek is készülnek rendezvényekkel és programokkal, olyannyira, hogy a Belvárosban, avagy a főváros V. kerületében már március 14-én, kedd este 18 órakor a Szent István téren egy-egy szál virággal emlékeztek meg a hősökre.

vii_kerulet.jpg

A VII. kerületben, azaz Erzsébetvárosban Klauzál téri koszorúzással indul a program fél tízkor, majd a Madách Imre téren ünnepi megemlékezésre kerül sor többek között Mácsai Pál és Csuja Imre hathatós közreműködésével, amelyen méltató szavakat mond Niedermüller Péter polgármester.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1318072146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása