PONYVALEGÉNY

Ötpróba, ötödik pozíció: Krizsán Xéniának hat pont hiányzott az Európa-bajnoki negyedik helyezéshez

Hatodik a hetediken: az Isztambulban megrendezett fedett pályás atlétikai kontinenstornán a súlylökő Márton Anita, ha nem is sokkal, de elmaradt a dobogótól, idei legjobb eredményét teljesítette

2023. március 03. - Horváth M. Attila

krizsan_xenia_foto_mti.jpgUgyan két éve bronzérmesként zárt, összességében nem ért el rossz eredményt az Isztambulban zajló 37. fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon az ötpróbázó olimpikon, Krizsán Xénia.

Ha így nézzük, távoli volt a dobogó, ha úgy, akkor meg nem. Miután a péntek délelőttje nem sikerült jól a magyar ötpróbázónak, a délutáni versenyszámokra alaposan össze kellett kapnia magát Krizsán Xéniának a „szépítéshez”. 

Nem nagyon szoktam megfogadni nagy dolgokat, inkább év közben találok ki magamnak kisebb célokat, amikre odafigyelek és megpróbálom teljesíteni őket.

marton_anita.jpgA Sportkarácsony címet viselő ünnepi rovatunkban, több mint tizennégy hónappal ezelőtt nyilatkozta a fentieket Krizsán Xénia, márpedig a kisebb célokat az idei Eb alatt is ki kellett tűznie – verseny közben. És mindez sikerült is neki, így összesítésben 4493 ponttal ötödikként végzett. Az más kérdés, hogy holland vetélytársa mindössze hat ponttal ért el többet az MTK Budapest atlétájánál, míg a belga bronzérmes 330-cal többel zárt. Ötpróbázónknál valamivel boldogabb lehetett a hetedik fedett pályás Eb-jén résztvevő súlylökő Márton Anita, akinek ugyan nem volt reális esélye az aranyérem megszerzésére, a hatodik hely annak fényében pozitívan értékelendő, hogy ez volt békéscsabai olimpikonunk idei legjobb eredménye.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9018063484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása