PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki ünnepi hangulatba hoz: KRIZSÁN XÉNIA, U23-as Európa-bajnok hétpróbázó, olimpikon

A 2021-ben az év magyar atlétájának megválasztott kiválóság jól emlékszik az édesapja által barkácsolt csoda Barbie-házra, amely ünnepről ünnepre új szintekkel bővült

2021. december 21. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Krizsán Xénia, ötpróbában Európa-bajnoki bronzérmes fedett pályán, hétpróbában U23-as Európa-bajnok atléta, olimpikon, akit az idei esztendőben az év legjobb atlétájának választottak.

krizsan_xenia.jpgkaracsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Készülődés, ünnep, nyugalom.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Rántott hal hagymasalátával, mézeskalács vagy bármilyen sütemény.

karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Nem vagyok válogatós szaloncukorban. Kevesebb lenne felsorolni azt, amit inkább nem annyira szeretek, mint például a marcipánosat.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: A fények és a karácsonyi zenék adják meg nekem a hangulatot. Persze ilyenkor a család a legfontosabb.

karacsonyfa.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: A szüleim olyan jól csinálták, hogy őszintén szólva nem emlékszem semmiféle megtörésre, elszomorodásra. Örültem, hogy én is tudok ajándékozni, nem csak kapni.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: Nálunk az atlétikában ez egy elég nyugodt időszak, így a karácsonyi ünnepnapok is szabadok. A darts világbajnokságot követjük a legjobban ilyenkor.

karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: Nem emlékszem olyanra, hogy rossz lett volna. Őszintén nem tudok kiemelni egy legszebb karácsonyt. Az ajándékok meghatározóak voltak gyerekként és emlékszem egy-két dologra, aminek rettentően örültünk a nővéremmel. Egyszer apukánk barkácsolt egy csoda Barbie-házat, eleinte két szinttel, ami a következő karácsonyokon még kapott további szinteket és így egy életnagyságú babaházunk lett.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngMegfogadom 2022-re, hogy... Nem nagyon szoktam megfogadni nagy dolgokat, inkább év közben találok ki magamnak kisebb célokat, amikre odafigyelek és megpróbálom teljesíteni őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9316789222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása