PONYVALEGÉNY

I. osztályú premier: Fentős Ákos nyerte a debütáló kapusok Győr-Moson-Sopron megyei meccsét

A tavaszi nyitányon váratlan vereséget szenvedett az egykor az NB I-ben is védő Sánta Andrást bevető, bajnoki címért küzdő Kapuvár

2023. február 28. - Horváth M. Attila

fentos_akos.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngHEGYKŐ–KAPUVÁR 2–0 | A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztály tavaszi nyitófordulójában miután az éllovas Koroncó 2–1-re legyőzte a harmadik helyezett Caola SC Sopront, előnye hét pontra nőtt az azonos pontszámmal (36) második vendégcsapat előtt is, így nem kérdés, melyik gárda a játéknap nyertese.

santa_andras.jpgKözel egy évtizedig védett Ausztriában, ám eljött az idő, hogy hazatérjen szűkebb pátriájába. Fentős Ákos karrierje annak idején Sopronból indult, ám a 2010-es esztendőkben a hely szellemének köszönhetően kiruccant a „sógorokhoz”, és talán a ma már a harmincnyolcadik évét taposó kapus sem gondolta volna, hogy ennyi ideig marad. A télen azonban konkrét ajánlattal kereste meg az FSC Hegykő, és mivel a kereslet találkozott a kínálattal, az alakulat már az első idei forduló után elkönyvelheti, nem csupán remek képességű kapust, hanem fontos bajnokit is nyert – kapott gól nélkül. A többek között az elnyűhetetlen Czanik Károlyt is a soraiban tudó Kapuvár ugyanis az aranyéremért van harcban, nem véletlenül mondott igent a hívó szóra a szintén rutinos, harminchét esztendős Sánta András, akinek a neve Siófokról, Győrből, a Budapest Honvédból vagy éppen Szigetszentmiklósról lehet ismerős. No meg persze Sopronból, ahol a télen az ugyancsak Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú Pannonhalmáról szerződtetett cerberus és Fentős Ákos csapattársak voltak, így történhetett, hogy szombaton régi kedves ismerősök parolázhattak jókedvűen a kezdés előtt. No igen, a vidámságra a meccs után már csak Fentős Ákosnak volt oka, hiszen célratörőbb, eredményesebb, nem mellékesen jobb második félidei futballjával a Hegykő otthon tartotta a három pontot. 

Győr-Moson-Sopron megyei I. osztály, 17. forduló

 FSC HEGYKŐ–KAPUVÁRI SE 2–0 (0–0) 

Hegykő-sporttelep, vezette: Krasznai Roland (Horváth Richárd, Fehér Viktor)

Gólszerző: RESETERICS ÁKOS (1–0) az 51., VARGA DONÁT (2–0) a 75. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr718060096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása