PONYVALEGÉNY

Encs VSC: ahol meghalt a futball – mécsest gyújtottak a szurkolók

Január 13-án, pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei EVSC hívei méltóképpen búcsúztatták szeretett csapatukat

2023. január 14. - Horváth M. Attila

evsc_1_fotok_encs_vsc_szurkoloi_oldal.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngENCS | Csak a mécsesek fényei világítottak péntek este 18 órától a helyi sportközpontnál. A szurkolói összefogás érthető: a jövőre fennállása századik évét a jelek szerint meg sem érő, 1924-ben alapított egyesület lehúzza a rolót – minden szinten.

evsc_2.jpgBúcsúzni csak szépen szabad – a drukkerek megtették, amit csak lehetett. Lelkesedtek, buzdítottak, utaztak, szurkoltak – és az évek óta kacskaringókkal teli, göröngyös út végén sírtak. Nincs már szervezett vagy szervezetlen nekilódulás és hazaérkezés, nincs már győzelmi mámor. 

Búcsúzni csak szépen szabad – a csapat, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban szereplő, olykor erején felül teljesítő alakulat úgy zárta az őszt a negyedik helyen, hogy a november 26-án megrendezett tavalyi utolsó, 16. fordulóban rangadóra volt hivatalos. A bronzérmes pozícióban álló Felsőzsolca otthonában 1–0-ra, 2–1-re és 3–1-re is vezetett a végül 3–2-es diadalt arató látogató, amely a 41 ponttal élen álló Cigánd, a második Sajóbábony (35) és a harmadik pozícióban (32) telelő legyőzött vetélytárs mögött 30 egységgel a negyedik helyen adta át a múltat a sűrű ködfátyollal telített jövőnek.    

Búcsúzni csak szépen szabad – a szurkolók és a társulat tagjai megtettek mindent a szebb jövőért. Hogy hol a „mese” vége, azt csupán az élet nevű szaktekintély tudhatja, ám azt csak remélni lehet, hogy a jók ugyanúgy elnyerik méltó jutalmukat, mint a rosszak a megérdemelt büntetésüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4218026230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása