PONYVALEGÉNY

Hivatali ügyfélfogadás: rendes kerékvágás

Tizennyolc napnyi szünetet követően visszatér az élet szinte minden intézményben, de van kivétel, például a főváros XII. kerületében

2023. január 09. - Horváth M. Attila

vi_kerulet_onkormanyzat_hivatal.jpgAz állami gázfelhasználás csökkentése miatt közel három hét, konkrétan december 21. után mától ismét érdemben, a megszokott ügyfélfogadási időben lehet ügyeket intézni a hivatali ügyfélszolgálatokon – de azért akad kivétel, például a főváros XII. kerületében.   

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre többen választották azt a megoldást, hogy inkább még az óévben elintézik halaszthatatlan vagy annak vélt ügyeiket az önkormányzatoknál, a kormányablakokban vagy éppen a Központi Okmányirodában, hiszen a 2023-as esztendő rögvest egyhetes igazgatási szünettel rajtolt az állami gázfelhasználás csökkentése érdekében. Jóllehet, mindez enyhén szólva is visszás korlátozás, elvégre a Miniszterelnökség a saját farkába harapott, amikor olyasmire hivatkozott a brüsszeli szankciók kapcsán 2022 decemberében – „elhibázottnak” titulálva azokat –, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök gond nélkül megszavazott… hegyvidek_3.jpg

hegyvidek_2.jpgJanuár 9-én, hétfőn tehát visszaáll a rend – legalábbis ami a többséget illeti. Tizennyolc nap után érdemben lehet ügyeket intézni a főváros XII. kerületében is, csakhogy a Hegyvidéki Önkormányzat arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a polgármesteri hivatal szervezeti egységei január 9. és március 31. között csütörtöki és pénteki napokon zárva tartanak, ami azt jelenti, hogy a lakosok személyesen hétfőnként és szerdánként a délutáni, míg keddenként a délelőtti órákban fáradhatnak be a Böszörményi úti impozáns épületbe. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szervezet munkatársai minden munkanapon telefonon és elektronikus levél útján biztosítják az elérhetőséget, ám a személyes ügyintézés korlátozása „a megváltozott energiaárak miatt, költségtakarékossági okokból” válik szükségessé. Érdekesség, hogy a kerület fideszes vezetésű, hiszen 2006 óta a párt korábbi elnöke, illetve alelnöke, az egykori oktatási miniszter, Pokorni Zoltán a polgármester, és az általa tizenhetedik éve vezetett Hegyvidéki Önkormányzat a tavalyi esztendőben már több költségcsökkentő intézkedést is bevezetett.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5618021914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása