PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Dr. Kóbor Péter: „Nem vagyok egyedül a csapatban, akinek a teljesítményét pozitívan befolyásolja, hogy az oldalvonalon kívül szorítanak értünk”

Jóllehet, a feleségének a türelméért köszönetet mondó Baranya megyei sportember csupán harmincon túl lett igazolt labdarúgó, bajnoki címekkel, ezüstmedáliával, bronzéremmel és gólkirálysággal is büszkélkedhet

2022. december 31. - Horváth M. Attila

kobor_1.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPÉCS » Újabb interjúval jelentkezik honlapunk felületén Bartha Gergely: beszélgetőtársa ezúttal a PEAC utánpótlásában edzősködő dr. Kóbor Péter, akinek futballpályafutása a harmadik ikszen túl kezdődött és számtalan sikerrel folytatódott. A tapasztalt sportember példája örök érvényű: elkezdeni sohasem késő.

Bartha Gergely: – Hol és mikor ismerkedtél meg a labdarúgással?

Dr. Kóbor Péter: – Játszani tíz-tizenegy éves koromban kezdtem el az iskolában. Bár gyerekként sosem voltam igazolt játékos, a szabadidőm nagy részét a grundon töltöttem.

B. G.: – Játszol az id. Dárdai Pál Futsal Liga mellett a Pécsi Városi Kispályás Bajnokságban és a megye I-es nagypályás öregfiúk-bajnokságban. Hogy tudsz a munkád és a családod mellett időt szakítani a focira?

K. P.: – Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt – azt hiszem, nem is sikerül –, hiszen a játék mellett edzősködöm is a PEAC utánpótlásában. Ezúton mondanék köszönetet feleségemnek, akinek megértő hozzáállása és végtelen türelme nélkül nem tudnék ennyi fronton tevékenykedni. 

kobor_3.jpgB. G.: – Mi volt karriered során a legjobb eredményed?

K. P.: – Karriernek túlzás lenne nevezni, amit a labdarúgásban magam mögött tudhatok, hiszen csak harmincéves korom után lettem egyáltalán igazolt játékos. Amit ezen a szinten mégis ki tudnék emelni, az – időrendben – egy bajnoki és gólkirályi cím az egyetemi kollégiumi bajnokságban, nagypályán egy megye-hármas bajnoki cím, ezüstérem a Pécsi Városi Kispályás Bajnokság legfelső osztályában és a legfrissebb szerzemény: bronzérem az egyetemi futsal ligában.

B. G.: – Mit szeretnél még elérni a labdarúgásban?

K. P.: – Mivel sebességben már nem tudom felvenni a versenyt a fiatalokkal, elsősorban csapatvezetőként és edzőként szeretnék még sikereket elérni a csapataimmal.

B. G.: – Mi volt a legjobb eredmény, amit elértél eddigi életed során?

K. P.: – A labdarúgásban elért sikereknek hamar a végére jártunk, úgyhogy itt a két szép gyermekemet és a PhD fokozat megszerzését említeném.

B. G.: – Mennyire élsz tudatos sportolói életet? Odafigyelsz például az étkezésedre?

K. P.: – Az egészségtudatos életmód elsősorban a fizikai aktivitásban érhető tetten nálam: a labdarúgás mellett rendszeresen futok, szobakerékpározom és túrázom a családdal. Természetesen az étkezésre is próbálok odafigyelni, de ez a hektikus napirendem mellett nem mindig egyszerű. 

B. G.: – Végül mit üzensz a szurkolóknak?

K. P.: – Nagyon köszönjük mindenkinek, aki akár csak egyetlen mérkőzésünkre is kilátogatott és szurkolt nekünk! Biztosan nem vagyok egyedül a csapatban, akinek a teljesítményét pozitívan befolyásolja, hogy az oldalvonalon kívül szorítanak értünk, és így még jobb produkcióra vagyunk képesek.

kobor_5.jpg

kobor_4.jpgAranyérem után közel két év kihagyás  Bár hivatalosan csupán 2016 tavaszán lett igazolt játékos Kóbor Péter, elmondhatja magáról – még ha a szó legnemesebb értelmében vett amatőr szinten is, hogy – villámkarrier az övé. És nincs ebben semmi túlzás, lévén 2017 nyarán a Baranya megyei III. osztály Czibulka-csoportjában nem volt jobb együttes a Diana SE-nél, amelyet összesen hat bajnokin erősített. Az „aranyos korszak” során egyszer kezdőként, míg ötször csereként játéklehetőséghez jutó futballista nagypályán legközelebb 2020 nyarán hallatott magáról, egyesületével az idősebb Dárdai Pál nevét viselő öregfiú-csoportban végzett a negyedik pozícióban. Meglehet, a legutóbbi két évad során nem került a dobogó közelébe a Diana SE, ám aggodalomra semmi ok, de miért is lenne, hiszen éppen a negyvenegyedik születésnapját idestova három hete, december 12-én ünneplő Kóbor Péter példája bizonyítja ékesen, hogy ami késik, nem múlik. (H. M. A.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3418014924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása