PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: AMBRUS KRISZTINA, a Budapesti Erdért asztaliteniszezője

Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, sok óra sportolás: nagy telket szeretne a német Bundesligát megjáró éremhalmozó klasszis

2022. december 07. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: a németországi Bundesligában három szezonon át játszó Ambrus Krisztina, a Budapesti Erdért SE korábbi serdülő-, ifjúsági- és felnőtt válogatott asztaliteniszezője.

ambrus_krisztina-600x410.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Ötévesen kezdtem el asztaliteniszezni, így sok emlékem nincs a kezdetekről, csak hogy már tudok pingpongozni. (nevet) Két nővérem már előttem taposta az utat, Apukánk pedig mint edző volt jelen a teremben. De amiért a sportágba beleszerettem, az az, hogy egy nagyon intenzív, változatos, hullámvölgyekkel, adrenalinnal teli, sok koncentrációt és koordinációt igénylő sport, bár emiatt egyben nagyon nehéz is.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Utánpótlás csapat Európa-bajnokság ezüst- és bronzérmek. Jó volt átélni egy ilyen élményt, tapasztalatot a társasággal. Németország 1. Bundesliga csapat tagjaként szerepelni. Teljesen más a hangulata, illetve a felfogás Németországban, akár több száz nézővel – tudom, ez más sportágakban kevés, de így is élmény volt az a légkör. 2013-ban felnőtt Országos Bajnokság-győzelem egyéniben, 2020-ban páros OB-diadal Tóth Katával, és Apukám volt az edző mögöttem.

96_ambrus_krisztina.jpgAkit a sportágon belül nagyra tartok: Jan-Ove Waldner, Timo Boll.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A válogatottság, a sok utazás, a rengeteg edzőtáborozás és az edzések alkalmaival már serdülőkorunk óta szoros barátságokat kötöttünk. Név szerint: Nagyváradi Mercédesz, Lakatos Brigitta, Imre Leila, Tóth Kata – ők meglévő és volt csapattársak.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Felnőtt Országos Bajnokságon egyéni- és páros versenyszámban bronzérem szerzése. (Egyéniben az elődöntő során a végül ezüstérmesként záró budaörsi Póta Georginától szenvedett 4:1-es vereséget Ambrus Krisztina, míg párosban a legjobb négy között ugyancsak budaörsi duó, a bajnoki címet szerző Madarász Dóra és Fazekas Mária győzött 3:1-re az Erdértet erősítő Ambrus Krisztina–Imre Leila páros ellen – a szerző)

ambrus-krisztina_foto_moatszhu.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: A Budapesti Erdért SE klubcsapat tagjaként minél fényesebb érem szerzése az Extraligában.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Én már „nyugdíjba” vonultam a válogatottságtól, szóval „csak” a klubcsapatommal szeretnék minél jobb eredményeket elérni az első osztályú ligában.

Amelyik sportot még kedvelem: Tenisz, úszás, tánc, jóga.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Állandó nyolcórás munka mellett asztaliteniszezek. És szeretnék nagy telket, valamint sok tyúkot, kutyát, macskát. (nevet)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9517997274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása