PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Ruzsa Zoltán: „Ez már most egy jó őszi produkció, de ezzel a két meccsel még szebbé tudjuk tenni”

A remek idényt futó Körösladányi MSK labdarúgója szerint a jelenlegi bronzérmes csapat tagjai éhesek a sikerre, mert megérezték a vérszagot

2022. november 23. - Horváth M. Attila

ruzsa_zoltan_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBÉKÉSCSABA II.–KÖRÖSLADÁNY 1–3 » Folytatta remek szériáját az NB III Keleti csoportjában hat bajnoki óta a veretlenségét őrző vendégcsapat, amelyre ebben az esztendőben még két hazai találkozó vár. A honlapunknak interjút adó Ruzsa Zoltán és társai előbb a 19. játéknapon a Füzesgyarmatot (november 27., vasárnap, 13:00), majd a 20. fordulóban a Debreceni VSC II.-t (december 3., szombat, 13:00) fogadják.

Jóllehet, több mint négy éve történt, még alig két hete is felidézte az akkor történteket. Ruzsa Zoltán, a Körösladányi MSK egyik legjobb labdarúgója a Ponyvalegény Életpálya rovatának egyik, „Gól, amire szívesen emlékszem” felvetésére ekképp reagált: „Győztes gól a 88. percben, a Békéscsaba II. csapata ellen. Csereként léptem pályára egy sérülés után a 66. percben, ekkor még vezetett a Csaba 1–0-ra.” Mindehhez az alábbi megjegyzést fűztük: 2018. szeptember 14-én a Békés megyei I. osztály 6. fordulójában a viharsarkiak otthonában megrendezett bajnokin Ilyés Tamás 37. percben szerzett góljával kerültek előnybe a lila-fehérek, majd a folytatásban Papp Zsolt a 77. minutumban egyenlített, míg Ruzsa Zoltán az 1–2-es végeredményt alakította ki két perccel a lefújás előtt.” Hiszik vagy sem, az elmúlt hétvégén ismét Békéscsaba II.–Körösladány találkozóra került sor, és amíg a lila-fehérek részéről Ilyés Tamás, addig a látogatótól Ruzsa Zoltán maradt meg hírmondónak, már ami a gólszerzőket illeti. 

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgNincs déja vu-érzése?

ruzsa_zoltan_szovegkozi.jpgVan egy kicsi – indította nevetve a honlapunknak adott interjúját Ruzsa Zoltán, az NB III Keleti csoportjának tabelláján a listavezető BVSC (46) és a jelenlegi ezüstérmes Putnok (36) mögött 33 ponttal a harmadik helyen álló Körösladányi MSK 28 éves labdarúgója, aki a jelenlegi szezonban 18 bajnokin lépett pályára és egy gólt ért el. – Persze, nemrég beszéltünk erről, eszembe is jutott a meccs után, ha legközelebb a Békéscsaba ellen játszunk, akkor jó lenne ismét szót váltanunk, hátha újra szerencsét hoz, és megint betalálok.

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgMinek köszönhetően sikerült három pontot szerezniük Békéscsabán?

A játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelet, elől nagyon jól támadtunk le, abszolút nem tudtak építkezni, csak előrerúgott labdákkal, hátul szinte az összes párharcot megnyertük a földön és a levegőben, a középpályán összeszedegettük a labdákat és jó százalékban osztogattuk szét, mi tudtunk ezekből építkezni, oda-odakerülgettünk a kapujuk elé és nagyon pontosak voltunk a befejezéseknél. Jóval motiváltabbak és agresszívabbak voltunk, győzni mentünk és nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült is!

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgFel tudná idézni a 82. perc eseményét?

Mi vezettünk akciót, a 16-oson belülre keveredtünk, a belső védő szerelte a mi támadónkat, kipasszolta a 16-oson kívülre az ellenfél középpályásának, amit én olvastam, ő le akart fordulni, szereltem, betoltam a labdát a 16-oson belülre, onnan tekertem el a hosszút a belső védő mellett – szerencsére a kapus nem ért oda.

ponyvalegeny_mini_uj_2022.jpgBár korábban is ért el figyelemreméltó eredményeket a Körösladány – gondolok itt a BKV Előre elleni idegenbeli 2–1-es győzelemre vagy a listavezető BVSC-Zuglóval szemben elért hazai 0–0-ra –, mégis „csupán” a legutóbbi hat fordulót tekintve őrzi veretlenségét az alakulat. Mostanra állt össze a társulat?

ruzsa_zoltan_akcio.jpgA fentieket annyival egészíteném ki, hogy a szezon elején is volt egy nyolcmeccses veretlenségi szériánk, ugye, most tartunk hatnál és még két mérkőzés van ebben az évben, így ezt be tudjuk állítani. Az elején is megvolt a csapatban a stabilitás, a tartás, egyben voltunk, nem az volt, hogy idő kell az összeéréshez. Az érkezők nagyon jól integrálódtak, mind emberileg, az öltözőben, mind a pályán. Ha össze kellene hasonlítanom, annyiban más ez a mostani veretlenségi széria az előzőhöz képest, hogy akkor az volt a cél a szezon elején, rajtoljunk jól, gyűjtögessük a pontokat, hogy kicsit megnyugodjon mindenki, most viszont már teljesen más van az eszünkben. Éhesek vagyunk a sikerre, megéreztük a vérszagot. Ez már most egy jó őszi produkció, de ezzel a két meccsel még szebbé tudjuk tenni és csak ez jár a fejünkben. 

 NB III Keleti csoport, 18. forduló 

 BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE II.–KÖRÖSLADÁNYI MSK 1–3 (0–2) 

Békéscsaba, Kórház utca, vezette: Kakuk Szabolcs (Molnár Alex, Bereczki Bence)

Gólszerző: MALKÓCS MARCELL (0–1) a 16., PAPP DÁNIEL (0–2) a 34., ILYÉS TAMÁS (1–2) a 61., RUZSA ZOLTÁN (1–3) a 82. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr417985574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása