PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: BÉNYEI ÁGOSTON, a Diósgyőri VTK labdarúgója

„Nagyon tudatosan élek” – vallja az NB II listavezetőjének 19 esztendős középpályása, aki mindig racionális döntést hozva szeretne egyre feljebb és feljebb lépkedni a ranglétrán

2022. november 19. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Bényei Ágoston, az NB II-ben a 17. forduló után 37 ponttal az 1. helyen álló Diósgyőri VTK idén nyáron az NB I-es Debreceni VSC-től szerződtetett utánpótlás-válogatott labdarúgója.

benyei_agoston_foto_dvtk_eu.png• Amiért beleszerettem a sportágamba: Kiskoromtól kezdve imádok focizni. Eleinte kicsit félénk voltam, de kis idő elteltével rájöttem, hogy van hozzá érzékem, és utána minden gondolatom a foci körül forgott.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nehéz lenne egyet kiemelnem, de megemlíteném az AS Roma ellen játszott edzőmeccsünket, még a DVSC színeiben, hiszen olyan futballisták ellen játszhattam, mint Edin Dzeko, Stephan El Shaarawy vagy Henrikh Mkhitaryan. (2021. július 25-én az 5–2-es diadalt arató José Mourinho dirigálta olasz sztárcsapat már a szünetben is 2–1-re vezetett úgy, hogy a 4. percben Bárány Donát fejesével még az akkoriban Huszti Szabolcs irányította Loki került előnybe – a szerző) Emellett a DVTK-ban az idei bajnokság harmadik mérkőzésén duplázni tudtam a Tiszakécske ellen, ez is felejthetetlen élmény. (2022. augusztus 14-én a szünetre egygólos előnnyel vonuló Diósgyőr Bényei Ágoston 30. és 46. percben elért találatával vezetett 2–0-ra, a végeredményt Vólent Roland a 75. minutumban állította be – a szerző)

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Christian Eriksen. Mindannyian tudjuk, mi történt vele, viszont ő megmutatta, hogy egy ilyen rendkívüli esemény után is vissza tudott térni a világ elitjébe – természetesen az egészséget szem előtt tartva.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Varga Donát, Bokros Szilárd és Holdampf Gergő.

Szezonbeli emlékezetes esemény: A már említett tiszakécskei dupla, valamint a Nyíregyháza ellen szerzett gólom, amit több, mint 7000 szurkoló előtt szereztem. (2022. november 13-án, az NB II legutóbbi, 16. játéknapján Gera Dániel 16. percben elért találatával került előnybe a hazai környezetben futballozó, Kuznyecov Szergej által felkészített DVTK a Huszák Géza trenírozta Nyíregyháza Spartacus ellen, ám a 2–0-s végeredmény már a 38. minutumban kialakult Bényei Ágostonnak köszönhetően – a szerző)

dvtk-dorog_2022-2023_10_15-14.jpegCélkitűzés a jelenlegi évadra: Megnyerni a bajnokságot és ezzel kiharcolni a feljutást az NB I-be. Egyénileg pedig minél több góllal és gólpasszal segíteni a csapatot.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Intenzíven lépdelni a ranglétrán, mindig racionális döntést hozva és a szakmai fejlődést szem előtt tartva.

Amelyik sportot még kedvelem: Pingpong, darts.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon tudatosan élek, igyekszem felépíteni az életemet. Ez kiterjed az étkezési szokásaimra, a tanulásra, önfejlesztésre, a pénzügyi viselkedésemre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3217983118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása