PONYVALEGÉNY

Szentendre–Kistarcsa: „Egér” nyerte a „Csirke” elleni csatát

Andrási Zoltán és Szőke Róbert ezúttal már nem csapattársként, hanem ellenfélként találkozott egymással a Pest megyei II. osztály Északi csoport 13. fordulójában

2022. november 18. - Horváth M. Attila

p5160166.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDUNAKANYAR SE-SZENTENDRE–KISTARCSA 2–1 » 2009-ben a(z akkor még NB III-as) rákosszentmihályi RAFC együttesét erősítették mindketten, aztán másként alakult az egykori csapattársak sorsa: Andrási Zoltán manapság a házigazda szakmai munkájáért felel, míg Szőke Róbert újabban játékos-edzőként segíti a KVSC-t.

„Egér” a kispadon, „Csirke” a pályán, így már csak Maczkó vagy Farkas játékvezető hiányzott az össznépi „állatsereghez”. Hogy a régi klasszikust magyarázó szöveggel újraírjuk: az anno a Vasasban pallérozódó Andrási Zoltánra – aki november 17-én ünnepelte 47. születésnapját, így Isten éltesse sokáig! – akkoriban ragasztották az „Egér” becenevet, míg a 42. életévében járó Szőke Róbert tulajdonképpen mindig is „Csirke” volt és maradt. Így volt ez 2009 tavaszán is, amikor egy társulatot, a XVI. kerületi RAFC-ot erősítették a sportemberek. Azóta közel másfél évtized eltelt, a korábbi csapattársak idestova egy hete nem azonos alakulat sikeréért küzdöttek. 

Jóllehet, Andrási Zoltán rúgótechnikája a Dunakanyar SE-Szentendrében is sokat érne, ám már rég visszavonult, Szőke Róbert azonban még manapság is úr a kistarcsai hátsó alakzat tengelyében. A Pest megyei II. osztály, Északi csoport 13. fordulójának meccsét mégis a házigazda kezdte jobban, a 33. percben ugyanis Málits Márkó vette be Bohony Bálint hálóját. Mátyás Tamás ugyanennyi idő múlva egalizált, ám a vendéglátó tudott újítani, így a 2–1-es végeredményt Deák Ferenc állította be a 73. minutumban, avagy a lefújás után „Csirke” gratulálhatott az „Egérnek”.

s6302079.JPG

A hétvégi, 14. játéknapon egyik társulatra sem vár könnyű csata, ugyanis amíg november 19-én, szombaton 13 órakor a 10 ponttal 14. helyezett Kistarcsa a 14 egységgel a 11. pozíciót elfoglaló, kiszámíthatatlanul teljesítő Pécelt fogadja, addig november 20-án, vasárnap, ugyancsak 13 órai kezdettel a 22 ponttal az 5. helyen álló Dunakanyar SE-Szentendre az eddig 35 egységet bezsebelő, nem mellékesen éllovas Perbál otthonában vizitál.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7117982488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása