PONYVALEGÉNY

Pesterzsébeti ünnep: 4–0 az edző, Turi Zoltán 50. születésnapjára

Az NB III Közép-csoportjának második helyén áll az ESMTK, így az Ady Endre utcai legénységnek ismét van sansza a bajnoki cím megszerzésére

2022. szeptember 09. - Horváth M. Attila

p4030016.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngESMTK–MONOR 4–0 » Ha valaki minduntalan azt keresi és kutatja, melyik Nemzeti Bajnokságban dolgozó edző van pozíciójában a legrégebb óta, nem kell messzire mennie, csak Pesterzsébetig, ugyanis Turi Zoltán néhány hét híján tizenegy és fél esztendeje (!) gardírozza a „Lizát”, hiszen a kiváló hátvédből lett tréner 2011 tavaszán Tóth Bálinttól vette át a marsallbotot.

p4170026.JPGA huszadikon lehetett még ilyen jó a kedve. Pedig az a szezon, az 1992/1993-as nem indult olyan jól, elvégre a Paksi ASE otthonában 2–0-ra, hazai pályán a Haladástól 5–1-re, míg Mohácson 1–0-ra kapott ki a Liza. Aztán eljött 1992. szeptember 6., és az a Pénzügyőr elleni hazai 2–1-es siker úgy kellett, mint az Úr 2022-es esztendejében késő ősszel és egész télen húsz foknál is magasabb hőmérséklet az iskolákban. Azon az őszön egyébként hektikusan teljesített az erzsébeti társaság, de a szeptember 3-án még csak a huszadik születésnapját ünneplő, a kudarcok miatt csak visszafogottan koccintó Turi Zoltán akkor még nem tudhatta. Ahogy azt sem, hogy az élete teljesen összefonódik az ESMTK-val.

p9190146.JPGIdén szeptember 4-én volt jelenése a pályán a harmadosztályú futballcsapatnak az NB III Közép-csoport 7. játéknapján, és bár egy nappal később nem igazi az ünnep, a labdarúgók tettek róla, hogy a tréner kétszer ünnepelhesse meg a születésnapját, merthogy Kovács Dániel, Lipcsei Ádám, Sükösd Krisztián és Wirth Dániel góljával úgy aratott 4–0-s győzelmet a fél évszázados sportember által gardírozott egylet, hogy a szünetben már 3–0-t mutatott az eredményjelző. Nem megbántva a jelenlegi évadban egyértelműen a kiesés elkerüléséért küzdő Monort, erzsébeti szempontból sajnálatos, hogy a végén nem 5–0-t mutatott a mátrixtábla, hiszen összeolvasva az ugyebár éppen 50. Ám Turi Zoltán nézze a jó oldalát: a játéktéren lévők szerint nem néz ki többnek 40-nél...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9517928093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása