PONYVALEGÉNY

Lucz Viktor nem először döntött: edzőváltást érhet a Fehérvár pesterzsébeti kupakudarca

Tavaly szeptemberben a Soroksár ellen szerzett továbbjutást érő gólt az ESMTK csatára • Svéd avar: Bartosz Grzelak munkáját megköszönheti az NB I-es csapat

2023. szeptember 17. - Horváth M. Attila

bartosz_grzelak_foto_m4sporthu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Honlapunk információja szerint nagyobb esély kínálkozik arra, hogy a Fehérvár FC napokon belül szerződést bont Bartosz Grzelakkal, mintsem hogy marad a svéd szakember, miután a Magyar Kupa 3. fordulójában Pesterzsébeten, az ESMTK otthonában 1–0-s vereséget szenvedett az NB I-es alakulat. 

Csongrádi Ferenc, Disztl László, Disztl Péter, Horváth Gábor, Májer Lajos, Nikolics Nemanja. Csak néhány kiragadott név a sok közül, akik dicsőséget szereztek Székesfehérvár városának. Nos, a fenti névsor – némi pátosszal élve – aranybetűkkel írt tagjai nem a 2023/2024-es évad játékoskeretéhez tartoznak, ám hogy ők szégyenkeznek – vagy forognak a sírjukban –, az biztosabb, mint az, hogy valami régóta nem stimmel a piros-kékeknél. Az előző szezonban búcsúznia kellett volna az élvonaltól a (Fal)Fehérvárnak, ám Isten keze – vagy Diego Maradonáé... – hosszabbnak bizonyult, mint a Vidi legcsúfabb nyeretlenségi szériája. A megkönnyebbülést a megdöbbenés válthatja fel, hiszen bár Demjén Ferenc nem Székesfehérvár díszpolgára, de lehetne is, lévén a rádióból vagy a lejátszóból rendszerint csak egy dallam csendül fel. Mindig ugyanúgy.     

p8070131_lucz_viktor.JPGNincs változás, ahogy maradt a nyáron Bese, úgy nem illant el a mese sem, csak éppen a szereplők változnak, miközben a szurkoló ugyanaz maradt, aki nem hülye, látja a lényeget. Szombat délután is ez történt, hiába adódtak helyzetek Jeszenszky Ádám kapuja előtt, a hősiesen futballozó pesterzsébetiek Lucz Viktor révén csodát tettek – már nem először. A támadóval tavaly majdhogynem napra pontosan ugyanekkor közölt interjút honlapunk, aminek az volt az apropója, hogy a Liza győzött a csatár találatával, méghozzá ugyancsak Magyar Kupa-meccsen, éspedig szintén 1–0-ra, igaz, akkor nem NB I-es, hanem NB II-es alakulatot, a Soroksárt búcsúztatta az erzsébeti futballszekció. A székesfehérvári klubhoz közelálló forrásunk rávilágított arra, ha az előző évad végén kiesik a Fehérvár az NB I-ből, Bartosz Grzelak nem maradt volna az egykorvolt Videoton élén. A Magyar Kupa-búcsú finoman fogalmazva sem volt betervezve, ám valakinek viszont el kell vinnie a balhét... Nincs új a nap alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1818215929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása