PONYVALEGÉNY

Nagyatád: nagy sorozat

A Somogy megyei I. osztályban bajnoki címre törő társulat nem csupán a mezőny egyetlen hibátlan csapata, a védelme is remekel, hiszen még gólt sem kapott

2022. október 14. - Horváth M. Attila

nagyatadifc_foto_rohrig_daniel.jpgfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngNAGYATÁD » Nem csupán hazai vagy nemzetközi profi ligákban elismerésre méltó az, amit a Somogy megyei I. osztályban szereplő NFC letett az asztalra: bár a bajnokságban már a 10. forduló következik, Vukan Nikolicsék csupán hat találkozón vannak túl, ám a gárda nemcsak mindegyik összecsapását megnyerte, azokon még gólt sem kapott.

vukan_nikolics.jpg28–0. Kalaplengetést érő produkció, kiváltképp, hogy nem a soványak–kövérek egyetlen meccsén jött össze ez az eredmény, hanem a Nagyatád eddigi hat bajnokiján. Papp Zoltán társulata időrendi sorrendben a Marcalit (6–0, otthon), a Toponárt (3–0, otthon), a Segesdet (8–0, idegenben), a Juta SE-t (4–0, idegenben), a Somogysárdot (2–0, idegenben) és a Tabot (5–0, otthon) múlta felül. Legközelebb október 16-án, vasárnap 15 órai kezdettel a Balatoni Vasas vendégeként folytathatja a szárnyalást Dekanics Márk és társai, aztán jövő hét szombaton – október 22-én, 14:30-as kezdettel hazai környezetben – következhet az ősz egyik várva várt derbije, a Nagyatád–Balatonlelle rangadó. 

fradi_logo_0001_03.pngmtk_cimer.pngNem egyedülálló teljesítmény  Jóllehet, nem sűrűn fordul elő a nagyatádira hasonlító produkció, de a női élvonalban két példa is akad. Hét játéknapot követően az összes bajnokiját megnyerő, Vágó Fanny trenírozta listavezető Ferencváros 63–0-s gólkülönbséget tud felmutatni, és bár a jelenlegi harmadik helyezett, Makrai László dirigálta MTK-nak „csak” 18–0-s a vonatkozó mutatója, egyrészt a gárda már nem hibátlan – Diósgyőrben remizett, értelemszerűen 0–0-ra végezve –, másrészt az FTC-nél gyengébb kerettel érte el a fentieket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5117954600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása