PONYVALEGÉNY

Makrai László: debütálásként NB I-es győzelem

Az MTK Budapest új trénere a Puskás Akadémia otthonában aratott csapatával kétgólos diadalt a női élvonalbeli bajnokság nyitányán

2022. augusztus 16. - Horváth M. Attila

p7150304.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPUSKÁS AKADÉMIA–MTK BUDAPEST 0–2 » Bajnoki győzelemmel mutatkozott be a fővárosiak kispadján a nyáron kinevezett Makrai László, aki – a sors furcsa fintoraként – Felcsúton vezette először diadalra a kék-fehéreket a Női NB I nyitányán.

2007 nyarától másfél szezonon át futballozott Felcsúton Makrai László, a korábbi NB I-es védő összesen 36 másodosztályú bajnokin erősítette a társulatot. Az élet azonban úgy hozta, hogy a nyáron Farkas Attilát váltó 37 esztendős szakembernek és csapatának első útja éppen Felcsútra vezetett, ahol a röpke másfél évtized alatt valamelyest megváltozott a miliő. Az MTK Budapest előnnyel vonulhatott szünetre a két korábbi kék-fehér labdarúgót, Szemán-Tóth Barbarát és Diószegi Fannit az első perctől bevető Puskás Akadémia otthonában Vachter Fanni találatának köszönhetően, míg a folytatásban Bokor Adrienn öngólja szükségeltetett a 2–0-s vendégsikerhez. Jó hír a fővárosi híveknek, hogy súlyos sérülése után csereként beállva mintegy félóra futball már jutott Sipos Lillának, akit a visszatérésen túl az is motiválhat, hogy a Női NB I 2. fordulójában a nyáron cerberusfronton is erősítő, a Kapuskérdések rovatban korábban bemutatkozó Magyar Juditot megszerző Astrát fogadja augusztus 21-én, vasárnap 17 órakor a BKV Előre Sport utcai pályáján, hiszen a válogatott labdarúgó 2018 nyarától három évadon át futballozott rózsaszín-feketében. Igaz, az MTK–Astra csata kapcsán az üllőiek részéről Balogh Mercédesz, Dencz Orsolya, Kós Petra, Pap Nóra, Tatai Krisztina és Vicsek Nóra is készülhet hasonló érzésekkel... 

Visszavonulás 27 évesen  Nem tagja már az MTK Budapest keretének a társaktól már a nyáron elköszönő Palkovics Nóra, aki egészségügyi okok miatt intett búcsút szeretett sportágának. A válogatott középpályás 170 NB I-es mérkőzésen 22 találatot szerzett a kék-fehérek színeiben, hat bajnoki aranyéremből és két Magyar Kupa-győzelemből vette ki a részét.

p5060393.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3617909727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása