PONYVALEGÉNY

Magyar Nemzeti Múzeum: képekkel mesélt kifüggesztett valóság

Öt hétig látható a Hamu és Gyémánt magazin tárlata ismert művészekkel

2022. október 11. - Horváth M. Attila

img_20221006_162921.jpgOktóber 30-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum előtt elhaladva és meg-megállva a Hamu és Gyémánt magazin „Képekkel mesélünk” című tárlata.

Gyönyörű nő fura helyzetben. És nem azért, mert majdnem talpig virágszirmokat idéző masszába öntve olvad egybe a természettel, csak nem ehhez szokott. Újabban Nóra – aki nem Ibsené, sokkal inkább Istené – a masina másik oldalán áll. Kukucskál, instruál, fókuszál, kattint. Itt meg majdnem kacsint. Megszoktuk tőle a bűbájt, a mosolyt, a végzet asszonya jelleget öltő megjelenést. Tőle, a rózsaszín párducnőtől, akinek az álomszerepek mellett kiállítása és könyvvé duzzasztott fotóalbuma van.

img_20221006_162928.jpg

A Toxikoma főszereplői sem hétköznapi figurák. Csernus Imre és Szabó Győző örökké elválaszthatatlanok egymástól és nem a pingpongmeccs miatt. Illetve dehogynem, éppen azért. A maratoni futásért. Egy aranyért küzdöttek ketten. Tetszik, nem tetszik, a duó tagjai hiteles (szak)emberek, olyan egyének, akik vállalják önmagukat – bármilyen ridegnek is tűnik olykor a valóság.

img_20221006_162756.jpg

Stohl András például nyelvet ölt a világra. Ijesztő alaknak tűnhet a kifüggesztett fotó alapján, ám az ország Bucija csak egy kattintás erejéig vált valamiféle frusztrált Frankensteinné. Pedig ez a hely a létező világok legjobbika – képekkel mesélve.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4217951596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása