PONYVALEGÉNY

Federico Dimarco ott folytatta, ahol abbahagyta

Hétfőn Olaszország színeiben a Nemzetek Ligája csoportdöntőjében ellenünk, míg szombaton a Serie A 8. fordulójának milánói rangadóján az AS Romának talált be az Internazionale labdarúgója

2022. október 03. - Horváth M. Attila

federico_dimarco_inter.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngOLASZORSZÁG » Olybá tűnik, mindegy neki, hogy szeptember végét vagy október elejét mutatja a naptár, Federico Dimarco őrzi jó formáját.

federico_dimarco_olaszorszag.jpgHiába aratott válogatottunk Lipcsében Németország ellen – persze dehogy hiába! – 1–0-s diadalt, a Nemzetek Ligája csoportdöntőjében nem sikerült a bravúr, ugyanis az Európa-bajnoki címvédő Olaszország a Puskás Arénában 2–0-s sikert ért el. Többek között a Squadra Azzurra második találatát (a fenti videóban 5:12-től) közelről szerző Federico Dimarcónak köszönhetően, aki hazatérve és némiképp felfrissülve nem hagyott fel „jó szokásával”, ami már csak azért is meglepő, mert a 24 éves futballista a posztját tekintve baloldali védő vagy középpályás. A Serie A 8. fordulójában a Milánóba régi ismerősként visszatérő, a kék-feketékkel általános meglepetésre – igaz, „buszbetolós” taktikával – 2010-ben (a fináléban a Bayern Münchent Diego Milito duplájával 2–0-ra felülmúlva) Bajnokok Ligáját nyerő José Mourinho magával hozta az AS Romát, amely az első félóra végén hátrányba került, naná, hogy Dimarco szerencsés, ám tudatos góljával. (Federico Dimarco találata: 0:54-től)

A „farkasok” azonban nem adták fel, így a nyáron az Interrel is hírbe hozott Paulo Dybala révén még a szünet előtt egyenlítettek, sőt, Chris Smalling a győztes találatot is megszerezték (1–2). Hogy aztán kedd este melyik csapat jut egyről a kettőre, jó kérdés, mindazonáltal a Bajnokok Ligája csoportkörében eddig csalódást keltően teljesítő Internazionale és a Barcelona egymással csatázik ugyancsak Milánóban – azt azonban egyelőre jótékony homály fedi, hogy ugyancsak betalál-e Federico Dimarco.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6517946208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása