PONYVALEGÉNY

Éppen fordítva: az Európa Liga-győztes Sevilla vereséget szenvedett, míg az AS Roma győzött a bajnokság utolsó fordulójában

A 2–1 volt a slágereredmény, ám ezúttal is csupán az egyik társaság tagjai örülhettek

2023. június 07. - Horváth M. Attila

img_20230531_181101.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngOLASZORSZÁG | SPANYOLORSZÁG | Sokáig emlékezetes, közel 150 percig tartó Európa Liga-finálét vívott egymással éppen egy hete a Puskás Arénában a serleg sorsát végül tizenegyesekkel eldőntő Sevilla és az AS Roma. Csakhogy a La Liga és a Serie A utolsó, 38. fordulójában minden éppen fordítva történt. 

Avagy a hétközi nyertes a magunk mögött hagyott hétvégén veszített. A Real Sociedad otthonában fellépő Sevilla 1–0-s félidőt követően úgy kapott ki 2–1-re, hogy a baszkok már kétgólos előnyben is voltak, amikor összejött a szépítés a 77. percben Erik Lamela révén, így a nemzetközi porondon diadalt diadalra halmozó egylet 49 ponttal a tabella 12. helyén végzett. Mindeközben a José Mourinho dirigálta AS Roma a Speziát fogadta és került hátrányba szinte azonnal, öt percnyi játék után. Csakhogy a fővárosiak nem adták fel, a szünet előtt közvetlenül még csupán egalizáltak a “farkasok”, majd a hosszabbítás során, a 91. minutumban Paulo Dybala 11-esével fordítottak és győztek, aminek köszönhetően a rómaiak 63 egységgel a 6. pozícióban zártak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7318140858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása