PONYVALEGÉNY

Berla Attila, Bősz Levente: NB I-es kapusok csapat nélkül

Az exkispesti cerberus jelenleg sérüléssel bajlódik, míg a volt mezőkövesdi futballista számára eddig még nem akadt megfelelő alternatíva

2022. szeptember 18. - Horváth M. Attila

p7050111.JPGfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngBUDAPEST » Ha fontos élvonalbeli találkozót, felejthetetlen hangulatú kupamérkőzést vagy tizenkét néző előtt szimpla edzőmeccset vívna egymással a Honvéd és a Mezőkövesd, még az is lehet, hogy nem születne gól, amennyiben a kispestiek kapujában Berla Attila, míg a matyóföldiek hálója előtt Bősz Levente ácsorogna.

berlaattila.jpgCsakhogy ha lesz is a fentiekben emlegetett összecsapás – márpedig lesz, ugyanis az NB I 10. fordulójában, október 8-án 19:30-kor a Bozsik Arénában a fővárosiak pályaválasztásával indulhat útjára a labda –, azokon nem a két megnevezett cerberus vár bevetésre készen. Merthogy per momentán egyiküknek sincs szerződése. 

Kétségkívül a nyáron a Budapest Honvéddal szakító Berla Attila – akinek édesapja, idősebb Berla Attila edzőként dolgozik, mi több, nem csupán férficsapatokkal, hanem hölgyegyüttesekkel is sikerek övezik az útját – van nehezebb helyzetben, ugyanis a kispestiek színeiben 2019 augusztusában két élvonalbeli mérkőzésen, Diósgyőrben (2–1-re nyert a DVTK) és Pakson (3–1-es atomvárosi siker született) pályára lépő kapus jelenleg sérüléssel küzd. Hogy mikor lesz ebből valódi visszatérés, talán a kiváló alapképességű 23 éves labdarúgó sem tudja, mindenesetre érdeklődésünkre megerősítette, hogy szabadon igazolható, mivel nem köti szerződés a XIX. kerületi egyesülethez. 

p7050122.JPGBár Bősz Levente már 28 esztendős, az élvonalbeli debütálás számára egyelőre csak annyiban valósult meg, hogy a Diósgyőr és a Mezőkövesd színeiben tizenhat alkalommal ülhetett NB I-es bajnokin a kispadon. A matyóföldiek színeiben az előző évadban mindössze ötször várt éles helyzetben bevetésre készen, így nem meglepő, hogy a felek szerződést bontottak egymással idén nyáron. A 2018 őszétől két NB II-es szezonon át Angyalföldön védő, a Vasas stadionavatóján is szerephez jutó, kitűnő adottságokkal rendelkező kapus amikor játéklehetőséget kapott, a legtöbbször élt a bizalommal. Nem volna meglepő tehát, ha az elmúlt hetekben, illetve hónapokban több helyről, különböző Nemzeti Bajnokságba besorolt egyesületektől is keresték volna, ám megkeresésünkre a labdarúgó nem tudott konkrétumról beszámolni.  

Egyelőre nem volt számomra megfelelő alternatíva – adott helyzetjelentést a karrierjét Pilisszentivánon kezdő, ám hosszú éveken át Újpesten pallérozódó BŐSZ LEVENTE. – Bízom benne, hogy hamarosan lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5917934343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása