PONYVALEGÉNY

Szombat esti láz: a finalisták győzelemmel hangoltak a Magyar Kupa-döntőre

A Budafok a Haladást, a Zalaegerszeg a Mezőkövesdet múlta felül

2023. április 30. - Horváth M. Attila

img_20230327_202123.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Május 3-án, szerda este fél nyolctól a Puskás Aréna újra benépesül. Nem lesznek annyian, mint legutóbb, a válogatott Bulgária elleni nagyszerű győzelme alkalmával, ám a Budafoki MTE és a ZTE fanatikusainak ott a helyük.

Jól sikerült a főpróba, de vajon milyen lesz az előadás? Mert az NB II 35. fordulójának egyetlen szombati meccsén a Mátyus János dirigálta Budafok Csonka András felbukkanásával meleg perceket okozott a Haladásnak, hiszen a korábban a Ferencvárosban és Soroksáron is futballozó fedezet 51. percben elért góljára már nem tudtak válaszolni a vasiak, így a BMTE 1–0-ra verte a Halit a Promontor utcában. 

Ekkor már túl voltunk az NB I 29. fordulójának szombati nyitómeccsén, amikor a Mezőkövesd a Zalaegerszeget fogadta. Kuttor Attila legénysége az első félóra után Dino Besirovic találatával előnybe került, ám a kupadöntő előtt egy héttel edzőt cserélő, Ricardo Moniz helyett immár Boér Gábor dirigálta Zete Tajti Mátyás és Mim Gergely révén az 57. minutumban még csak egalizált, a 74. percben viszont fordított és nyert is (2–1). A kupafinálék végzete azonban mindkét brigádot utoléri: csak szombaton lehetett két győztes.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1418113870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása