PONYVALEGÉNY

Élvonalbeli gólok, harmadosztályú angyalföldi diadal

Ötperces rövidzárlat: az újonc Pénzügyőr ellen a Vasas II. a 11-est hibázó Cipf Dominik duplájával és Hidi M. Sándor találatával tartotta otthon a három pontot

2022. szeptember 06. - Horváth M. Attila

steer_bence_3.JPGfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngVASAS II.–PÉNZÜGYŐR 3–0 » Ha nem a tíz év után a Fáy utcába a vendégcsapat színeiben visszatérő Steer Bence védi a PSE kapuját vasárnap délután az NB III Keleti csoport 7. fordulójának fővárosi presztízsmeccsén, az újoncgárda aligha ússza meg kiadós vereség nélkül.

Vitaindító felvetés: nem volna jobb, ha az úgynevezett tartalékcsapatok saját bajnokságban mérnék össze az erejüket? Lászka Balázs látogatóként pályára lépő, egyébként nagyszerűen szereplő újoncegylete roppantmód peches volt, hiszen a piros-kék „fakó” rögtön nem is volt olyan fakó, amint a „fináncok” meglátták kikocogni Litauszki Róbertet, Vida Mátét, Hidi M. Sándort és Cipf Dominiket – a kezdőcsapat tagjaként. 

p5140279_steer_bence.JPGFélreértés ne essék, a szabály lehetőséget biztosít nevezett kiválóságok szerepeltetésére, csak aki benne van a futballban, az pontosan tudja, nem mindegy, hogy valaki mondjuk heti tíz edzés után lép vissza az NB III-ba vagy négy tréninget követően próbálja meg élesben modellezni azt a sebességet, aminek a felvételére a meccs folyamát tekintve hosszabb távon esélye sincs. Szó se róla, a házigazdát kivéve alighanem mindenki jobban járt volna, ha a hátvéd Litauszki Róbert vasárnap délután egy kerülettel odébb, Újpesten teljesít szolgálatot, hiszen akkor talán kisebb lett volna a differencia itt is és ott is... 

Hogy „itt” csak ennyi lett a különbség, az leginkább a hosszú esztendőkkel ezelőtt Norvégiában légióskodó Steer Bencének köszönhető. Az egy évtized után a Fáy utcába visszatérő cerberus nem csupán mintegy féltucat próbálkozást hárított, de az első félidőben védte Cipf Dominik 11-esét – az már más kérdés, hogy a Vasas fiatalja így is duplázni tudott, illetve Hidi M. Sándor látványos találattal zárta le a fővárosiak csatáját. A Pénzügyőr hátsó alakzata a 69. és a 74. perc között kapitulált háromszor, aminek oka van – gyanítható, fejben akkorra fáradtak el a pasarétiek, akiknek így sem kell szégyenkezniük, már csak azért sem, mert az NB III Keleti csoport mezőnyének tagjai közül kevesen vették volna fel a versenyt a vasárnap délutáni angyalföldi alakulattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6117924915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása