PONYVALEGÉNY

Kültéri belbecs: Újpest iparváros anno

Érdemes elidőzni az időszakos szabadtéri kiállításon, hiszen a főváros IV. kerületében nem csupán van, de mindig is volt látnivaló

2022. szeptember 03. - Horváth M. Attila

ujpest_kiallitas_3img_20220902_175257.jpgA IV. kerületi önkormányzat előtt és mellett még megtekinthető az „Újpest iparváros anno” elnevezésű időszakos szabadtéri kiállítás.

Melinda, Marina és Maya közül nehéz volt választani. Nagy volt a csáberő innen és onnan is, hiszen a hajrázó hatvanas években nem olyan volt az élet, mint manapság. Hiszen ha valaki ebben a percben meglát, kigondol és kipécéz valamit, már klikkelhet is a „megrendelem” gombra, és zsupsz, már a virtuális kosárban landol a kényelmesebbnél is kényelmesebb ülőgarnitúra, a meggyszínű konyhaszekrény vagy a dizájnos tévéfotel.

ujpest_kiallitas_img_20220902_175244.jpg

A világ azokban az esztendőkben csak visszafogottan kacsintott a magyar polgárra, így meg kellett elégednie a női nevekkel ellátott lakószobákkal még akkor is, ha egy hűvös hajnalon Mariska, a horkolós vénasszony kopogott át diszkréten, hogy elromlott a csap, alája feküdne-e az úr megcsinálás céljából. Bár Mariskát és az urat efféle helyzetben nem, de az „Újpest iparváros anno” elnevezésű szabadtéri kiállítást még megtekinthetik a IV. kerületi önkormányzat szomszédságában azok, akik kíváncsiak a helyi régmúlt mindennapjaira, avagy „gyárilag” érdeklődőek – ám a kerület kapcsán leginkább iparilag.

ujpest_kiallitas_2img_20220902_175319.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1017922843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása