PONYVALEGÉNY

Micsoda kezdés: kétgólos hátrányból legyőzte Németországot női válogatottunk az A-csoportos jégkorong-világbajnokságon

Pat Cortina együttese a második és a harmadik harmadban remekelt igazán, hiszen a találkozó ezen periódusában gólt sem kaptak legjobbjaink

2022. augusztus 26. - Horváth M. Attila

noi_jegkorong_vb.jpgNagyszerűen kezdte meg szereplését az augusztus 25. és szeptember 4. között Dániában zajló A-csoportos jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott.

Végy egy jó kapust – ez mindennek az alapja. Végy három jó kapust – ez lehet a jövőbeni magyar sikerek legfőbb alapja. És ez még akkor is igaz, ha Bogáti Bianka és Révész Zsuzsanna ezúttal nem lépett jégre a nem először nagyszerű produkcióval kirukkoló Németh Anikó mellett, illetve helyett. 0–2-ről felállni, egalizálni és kétgólos diadalt aratni több, mint dicséretes. És tényleg: az A-csoportos világbajnokságon az elit-vb-s tagság meghosszabbítását jelentheti.    

Csehország következik  Legjobbjaink pénteken 19 órakor Csehországgal találkoznak, majd a szombati szünnapot követően vasárnap 17 órakor a házigazda Dániával meccselnek, míg hétfőn 19:30-as kezdéssel Svédországot viszi jégre Pat Cortina alakulata. A magyar válogatott összes találkozójára Frederikshavnban kerül sor.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2317916785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása