PONYVALEGÉNY

A fővároson belül cserélt csapatot a Pénzügyőr korábbi kapitánya, Tóth Máté

Az Olaszországban és Csehországban is légióskodó labdarúgó egykori edzője alakulatához írt alá

2022. július 28. - Horváth M. Attila

tothmate_penzugyorfocihu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST » Meglehetősen szokatlan, ha olyasvalaki távozik egy klubtól, aki hosszú időn keresztül viselte a csapatkapitányi karszalagot, márpedig a korábban az NB I-et is megjáró Tóth Mátéval éppen ez történt.

2022. március 5-én viselte utoljára a Pénzügyőr szerelését. Azon a napon a pasarétiek a REAC vendégei voltak, és az ominózus rákospalotai bajnokin 2–1-es hazai siker született. Ha valaki nem tudná: ez az összecsapás volt a PSE-t dirigáló Sólyom Ferenc utolsó meccse is, ugyanis a fordulópontként értékelt vereség után megköszönték a rutinos szakembernek az eddigieket – volt mit, lévén amit az ötvenes évei legvégén járó tréner játékosként és edzőként több ízben letett az asztalra a Pasaréti úton, azután méltán nevezik őt helyi legendának. Ha nem is annyit, mint a szakvezető, de Tóth Máté is rengeteget tett a Pénzügyőr jó szerepléséért, ám március első víkendje után már nem volt rá lehetősége, hogy gyarapítsa a II. kerületiek színeiben lejátszott bajnokijainak számát... Mindez azonban már történelem, az pedig szép jövőt sejtet, hogy mester és tanítványa idén nyártól ismét egy alakulat sikereiért harcolhat, ugyanis Tóth Máté elfogadta a tavasz óta az ASR Gázgyárt gardírozó Sólyom Ferenc invitálását, mi több, csatlakozott hozzá Deésy Márk és Tóth Dániel is. Bár meglehet, Pasaréten úgy értékelik, nem nagy veszteség a távozásuk, ám valami azt súgja, mindegyiküknek megfelelő elégtétel lesz, ha előbb vagy utóbb Óbudán az lesz a sláger, milyen sokat nyertek velük. 

Gólt sem kapott a Gázgyártól a Pénzügyőr  A 2021/2022-es szezon során kétszer is megmérkőzött egymással a Pénzügyőr és a Gázgyár a Budapest-bajnokság I. osztályában. Az ősszel Pasaréten 4–0-ra nyert a PSE – ekkor még Sólyom Ferenc irányította a II. kerületi brigádot –, míg tavasszal Bíró Ákos találatával 1–0-ra, csakhogy utóbbi bajnoki különlegességét jelzi, hogy éppen egy héttel a REAC elleni 2–1-es vereség után került rá sor. Érdekesség, hogy ezen a mérkőzésen ideiglenes jelleggel Seres Zsolt dirigálta a „fináncokat”, a későbbiekben pedig ugyebár éppen a Gázgyártól érkezett a végleges megoldás Lászka Balázs személyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2017892617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása