PONYVALEGÉNY

Távozott Bozsik Péter

Nem marad a Komárom VSE trénere a rutinos szakvezető, miután a klub nem hosszabbította meg a június 30-án lejáró szerződését

2022. július 05. - Horváth M. Attila

p7050300.JPGfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngKOMÁROM » Megy vagy marad? Immár biztos: az egykori szövetségi kapitány, Bozsik Péter megy, a helyi VSE pedig marad az NB III-ban.

Kétségkívül emlékezetesre sikeredett az idén hetvenöt esztendős egyesület labdarúgócsapatának előző szezonbeli szereplése, ugyanis az NB III, Nyugati csoportjában versenyző alakulat 35 pontot szerezve a tabella 17. pozíciójában zárt, ami így alászállást ért. Csakhogy a gárdát felkérte a Magyar Labdarúgó Szövetség, így végül mégis a harmadosztályban maradt. Hogy a finoman fogalmazva is harmatos szereplésben mekkora a sara a harmincnyolc forduló során minden második meccsét elbukó gárdát irányító Bozsik Péternek, arról megoszlanak a vélemények, ám maradjunk annyiban, bár elsőre meglehet, még egy hetente üzleti körútra induló vállalatvezér számára is soknak tűnik a tizenkilenc „zakó”, a középmezőny első feléhez csatlakozó FC Nagykanizsa neve mögött csupán kettővel kevesebb vereség áll. A többi mérkőzésen pedig hogy nyer vagy remizek egy gárda, az olykor csak a szerencsén – vagy éppen a szerencsétlenségen – múlik. A 2016 októberében kinevezett, esztendők óta televíziós szakértőként is dolgozó Bozsik Péter tehát nem maradt a KVSE kispadján, ám az éltesebb korú drukkerek mindezzel úgy vannak, inkább a szakvezető búcsúzzon, mintsem a brigád az NB III-tól. 

zalaegerszegi_te_logo_svg.pngEmlékezetes esztendő  A Komárom VSE-től közel hat év után távozó Bozsik Péter számára a 2022-es esztendő legalább annyira emlékezetes, mint a fennállása hetvenötödik születésnapját ünneplő egyesületnek. 2002-ben, azaz éppen két évtizeddel ezelőtt hatalmas meglepetésre irányításával szerezte meg első NB I-es bajnoki címét a Zalahús-ZTE FC, amelyet olyan remek labdarúgók repítettek a csúcsra, mint Babati Ferenc – a legutóbb Mezőkövesden futballozó Babati Benjamin édesapja –, Egressy Gábor – a manapság a BKV Előrében játszó Egressy Máté édesapja –, Kenesei Krisztián, Kocsárdi Gergely, Szamosi Tamás, Urbán Flórián vagy éppen Waltner Róbert. Bozsik Péter munkáját annak idején másodedzőként Simon Antal, míg kapusedzőként Balázs Zsolt segítette.    

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6017875875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása