PONYVALEGÉNY

Kaposvári búcsú négy szezon után: már a régi-új klubja is megvan Pogacsics Krisztiánnak

Pécsi szál: a 36 esztendős futballista az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban is védte a Rákóczi kapuját

2022. július 03. - Horváth M. Attila

pogacsics_krisztian_akcio.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngKAPOSVÁR » Jóban-rosszban. Meglehet, az annak idején népszerű szappanoperát nem Somogy megye székhelyén forgatták, a cím mindazonáltal illik Pogacsics Krisztiánra, aki négy évadon át viselte a 2021/2022-es zárásakor az NB III, Nyugati csoportjában 53 ponttal a 10. helyen végző Rákóczi dresszét, ám a rutinos cerberus a napokban elköszönt immár csak egykori társaitól.

pecsivsk.png28 NB I-es, 50 NB II-es és 34 NB III-as találkozó után eljött a búcsú ideje. Pogacsics Krisztián összesen 112 bajnokin védte a Kaposvár ketrecét 2018 őszétől mostanáig, és bár úgy tudjuk, több csapatnál is felmerült a szerződtetése, jó ideje egyértelmű volt számára, hogy úgymond hazatér Pécsre és a helyi PVSK szolgálatába szegődik. A labdarúgásunk ezen szegmensében járatlanabbak kedvéért jelezzük, hogy a fentebb citált alakulat nem az NB II-ben szereplő egylet, hanem az a csapat, amely az 5-ös szám jegyében 55 ponttal a Baranya megyei I. osztály 5. helyén végzett. Akik esetleg legyintenének, azoknak csupán annyit: a 2022/2023-as évad végén úgy kívánnak szabadságra menni a Pécsi Vasutas háza táján, hogy a labdarúgók szintet léptek, azaz kiharcolták a harmadik vonalba kerülést, márpedig ebben is az egyesület nagy segítségére lehet Pogacsics Krisztián. Hogy miért ebben is? Nos, azért, mert július 1-től a Poga becenévre hallgató cerberus felel a kapusok képzéséért a PVSK-nál. Az 1919-ben alapított, idén százhárom esztendős patinás egyesület mottója az, hogy „Türelem és alázat, ez a siker titka!”, márpedig ha így van, illetve lesz, akkor a korábban, még 2014 októberében a Kapuskérdések rovatban is bemutatkozó, nemrégiben kitűnő minősítéssel UEFA Goalkeeper B diplomát szerző nagyszerű sportember nem is szerződhetett volna jobb helyre, de ez igaz fordítva is, azaz a pécsi gyerekek és fiatal felnőttek sem sportolhatnának jobb egyesületben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8017873855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása